7.4.2017 18:27

Τσίζκεϊκ με μαστίχα

Προετοιμασία - παρασκευή: 10΄, Αναμονή: περίπου 2 ώρες

Υλικά (για 8 μερίδες)

Για τη βάση
  • 250 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
  • 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 600 γρ. ξινοτύρι νιώτικο ή άλλο κατσικίσιο τυρί (τύπου chèvre) ή τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia), όχι ανθότυρο
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 15 γρ. χυμός λεμονιού
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος με περίπου 35% λιπαρά


Για την επικάλυψη

  • 500 γρ. μαρμελάδα δαμάσκηνο ή κάποια άλλη κόκκινη
  • 20 γρ. λικέρ μαστίχα


Διαδικασία

Βάση

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά, ώστε να βραχούν καλά τα μπισκότα και να δημιουργηθεί μια ζύμη που να μοιάζει με νωπή άμμο. Απλώνουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ., ώστε να γίνει μια ενιαία βάση η οποία να καλύπτει και τα τοιχώματα του σκεύους. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.

Κρέμα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αυγοδάρτη, το τυρί με την άχνη, το μαστιχέλαιο και το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Δεν το παρακάνουμε με το ανακάτεμα γιατί θα κόψει η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει καλά, για περίπου 2 ώρες.

Επικάλυψη

Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με το μαστιχόνερο ή το λικέρ μαστίχας και απλώνουμε το μείγμα πάνω από την κρέμα. Σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ