Ξεχωριστές εμπειρίες σε ντόπιους αλλά και επισκέπτες υπόσχεται να προσφέρει το 3ο Φεστιβάλ Γεύσεων της Λαγκάδας που το προσεχές διήμερο 7 και 8 Αυγούστου θα πρωταγωνιστήσει για μία ακόμη φορά δίνοντας μία διαφορετική νότα στο φετινό μας καλοκαίρι.
Παρά τις δυσκολίες που συνόδευσαν και συνοδεύουν την πανδημία, ο πάντα δραστήριος Προοδευτικός Όμιλος της Λαγκάδας, δεν το έβαλε κάτω και μέχρι τελευταία στιγμή επέμεινε στη διεξαγωγή ενός εγχειρήματος που τείνει να γίνει θεσμός, κυρίως εξαιτίας της επιμονής και της ευρείας αποδοχής του κόσμου.
Φετινοί καλεσμένοι θα είναι δύο διακεκριμένοι σεφ, ο Αναστάσιος Αθανασιάδης και ο Νίκος Κωνσταντουλάκης, που με σπουδαία βιογραφικά στον χώρο της γαστρονομίας θα αναδείξουν τις διαφορετικές πτυχές της παραδοσιακής γαστρονομίας με συνταγές βασισμένες στα τοπικά μας προϊόντα.
Τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ (Κυριακή 8/8) οι γυναίκες του Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας θα διοργανώσουν διαγωνισμό μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην πλατεία της Αγίας Σοφίας με τριμελή κριτική επιτροπή η οποία θα προκύψει εκείνη την ώρα μέσα από το κοινό που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Μετά το πέρας και των δύο διοργανώσεων, του Σαββάτου και της Κυριακής, τα φαγητά και τα γλυκά θα μοιραστούν κόσμο.
Τις βασικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν με έκθεση προϊόντων, τοπικές επιχειρήσεις, συστήνοντας στο κοινό τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Πολύτιμη βοήθεια για τη διοργάνωση του 3ου Φεστιβάλ Γεύσεων της Λαγκάδας, έδωσαν τόσο η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όσο και ο Φορέας Τουρισμού Χίου, που με τη βοήθεια των επιχειρήσεων – μελών του, κάλυψαν μέρος των εξόδων του φεστιβάλ.
Χορηγός επικοινωνίας του 3ου Φεστιβάλ είναι ο «Πολίτης» και το Politischios.gr.
Τα βιογραφικά των καλεσμένων
Αναστάσιος Αθανασιάδης
Γεννήθηκε και μένει στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη επαγγελματική πείρα στην Αρτοζαχαροπλαστική, εργάστηκε ως pastry chef σε σημαντικά αρτοζαχαροπλαστεία της Θεσσαλονίκης.
Μετέπειτα εξελίχθηκε στην εκπαίδευση και συνεργάστηκε με μεγάλους εκπαιδευτικούς ομίλους, ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, αναλαμβάνοντας ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στη διοίκηση του τομέα και στην εκπαίδευση, την οργάνωση τμημάτων, διαχείρηση πρώτων υλών, διοργάνωση εκδηλώσεων ,δημιουργία σεμιναρίων κ.α.
Έλαβε πολλές διακρίσεις μεταξύ των οποίων από τη λέσχη Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδος για τη συμβολή του στο χώρο της γαστρονομικής τέχνης και από την εκπαιδευτική Β.Ελλάδος για το εκπαιδευτικό του έργο
Από το 2016 έως σήμερα συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Ομιλο Παστέρ, ΙΕΚ Θεσσαλονίκης ως καθηγητής με κύριες αρμοδιότητες και υπεύθυνος για πλήθος δραστηριότητες του Ομίλου
Νίκος Κωνσταντουλάκης
Ο Νίκος Κωνσταντουλάκης σεφ στο επάγγελμα , με μεγάλη προϋπηρεσία στα αθηναϊκά catering και στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων, αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του , τη Χίο, και να στήσει τη δική του επιχείρηση, το ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ.
Αξιοποιώντας τη μεγάλη του εμπειρία στη μαγειρική τάχνη και με οδηγό την αγάπη του για τα τοπικά προϊόντα , έστησε ένα πρότυπο εργαστήριο σε ένα παραδοσιακό κτίριο στη Βέσσα, στα μεσαιωνικά Μαστιχοχώρια. Εκεί παρασκευάζει μια πρωτότυπη γκάμα ζυμαρικών με φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, χωρίς χημικά συντηρητικά, χρωστικές ή πρόσθετα.
Τα προϊόντα του έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις από τον ειδικό Τύπο και από τους γευσιγνώστες με γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.