Μια περιουσία που δεν του ανήκει κατέχει ο Ντίνος Στούπος και θέλει να την παραδώσει στους φυσικούς δικαιούχους. Ο ποιητής Φώτης Αγγουλες είχε παραδώσει στο Λάκη Καραμούζο μια σειρά ποιημάτων για να τα μελοποιήσουν και να τα προωθήσουν σε δισκογραφική εταιρία, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τα γραπτά έμειναν στα χέρια του, έχει ενημερώσει τους απογόνους του Λάκη Καραμούζου και περιμένει την απαραίτητη εκδήλωση ενδιαφέροντος.
«Ο Λάκης μελοποίησε το ποίημα «Λόρδος Μπάυρον», εγώ το τραγούδησα, το γράψαμε σε ταινία και το στείλαμε σε εταιρία. Δεν μας απάντησε ποτέ και αργότερα το κυκλοφόρησε σε δίσκο με τραγουδιστή το Τζαβέλλα. Καταλάβαμε τι γίνεται και δεν συνεχίσαμε».
Όταν ήταν μικρός και έμενε στην Καλοπλύτου η παρέα του Μανώλη Φύσσα και το περιβάλλον Γιαλούρη του κόλλησαν την «ασθένεια» της κιθάρας. Το 1974 απόκτησε την πρώτη, μια Ιταλική ECO. Τώρα έχει τέσσερις, ένα ούτι και ένα αρμόνιο. Παράλληλα διδάχθηκε βυζαντινή μουσική από τους δάσκαλους Γιώργος Βουτσή και Μιχάλη Περπινιά.
Θυμάται ακόμα μια εικόνα που θα του μείνει αξέχαστη.
«Η εφημερίδα Χιακός Λαός στεγαζόταν απέναντι από το κατάστημα υλικών οικοδομών του Μιχάλη Φράσκου, εκεί που σήμερα είναι ένα στεγνοκαθαριστήριο. Κάθε μέρα ένας μελαχρινός αδύνατος καθόταν στα σκαλοπάτια του γραφείου και κάπνιζε. Ο πατέρας μου και οι γείτονες μου έλεγαν να μην του μιλάω, χωρίς να μου εξηγούν γιατί. Μετά από χρόνια πληροφορήθηκα ότι ήταν ο Αγγουλές. Τον είχε πάρει υπάλληλο ο Σφηκάκης για τρώει ένα πιάτο φαγητό»
Η μουσική του ταυτότητα γράφει «Νεοκυμματάκιας»ι παίζει και τραγουδάει σε φιλικές παρέες, αλλά υποστηρίζει ότι ανήκει στο 80% των Ελλήνων που έχουν σωστή φωνή.
«Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν σωστή φωνή, αλλά τη διαφορά την κάνει ο χρωματισμός, η ερμηνεία. Μεγάλος ερμηνευτής είναι ο Καλογιάννης, δεν έχει τις οκτάβες του Καζαντζίδη, αλλά στηρίζεται στην ερμηνεία».
Μικρό ιστορικό
Γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1958. Πατέρας του ο καλλίφωνος ψάλτης Λευτέρης και μητέρα η Αρετή Σπανούδη. Τα χέρια του πιάνουν, θα μπορούσε να κάνει πολλές δουλειές, αλλά τον κέρδισε η θάλασσα Φοίτησε στη Σχολή Μηχανικών Χίου την περίοδο 1976 – 1979 και μπάρκαρε από το 1979 έως και το 1985.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.