23.12.2014 10:29

25’ διακοπή ρεύματος γιατί έμεινε η μηχανή του εργοστασίου από πετρέλαιο!

Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Κάθε άλλο παρά εξωραϊσμένη είναι η κατάσταση στο εργοστάσιο παραγωγής της ΔΕΗ. Οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις του διευθυντή του ότι όλα βαίνουν καλώς και οι διακοπές οφείλονται σε βραχυκυκλώματα διαψεύδονται από την εσωτερική αλληλογραφία της Επιχείρησης.

Το έγγραφο που φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα ο «π» αποδεικνύει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, πιθανά από τη λειψανδρία σε προσωπικό, η Μονάδα Παραγωγής δουλεύει κυριολεκτικά στον αυτόματο.

Χωρίς πετρέλαιο!

Τη διακοπή της 18ης Νοεμβρίου ελάχιστοι την κατάλαβαν. Συνέπεσε μέσα σε βαθιά μεσάνυχτα και δεν προκάλεσε αναστάτωση από την 25λέπτη παραμονή 4 γραμμών εκτός τάσεως.

Στα εσωτερικά σημειώματα του ΑΣΠ Χίου που αποστέλλονται για την ενημέρωση της ιεραρχίας αποκαλύπτεται όμως καθαρά ότι η συγκεκριμένη διακοπή οφείλεται στον αστάθμητο (;) ανθρώπινο παράγοντα. Τέσσερις γραμμές τέθηκαν εκτός λειτουργίας γιατί κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι η μηχανή παραγωγής ξέμεινε από πετρέλαιο! Κι επειδή δύσκολα κανείς πιστεύει ότι πετρέλαιο δεν υπήρχε σε επάρκεια, όλοι οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι η αιτία βρίσκεται στις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού του Σταθμού, που έχουν ως συνέπεια ακόμα και τα τραγικά λάθη.

Ποιος ο λόγος;

Απ’ την πρόσφατη απάντηση του διευθυντή του Εργοστασίου, Κώστα Κυπαρίση, εντύπωση προκαλεί η πρόθεση εξωραϊσμού των πάντων, όταν κοινό μυστικό είναι ότι το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού έχει αρχίσει να φτάνει στα όρια του. Η κατηγορηματική του διαβεβαίωση ότι «προσωπικό υπάρχει και είναι επαρκές» έχει δημιουργήσει αναστάτωση στις τάξεις των εργαζομένων, οι οποίοι αισθάνονται ότι δεν μεταφέρεται σε πλήρη διάσταση η κατάσταση στον ΑΣΠ Χίου, με συνεπακόλουθη τη διαρκή καταπόνηση του προσωπικού.

Η επίσημη παραδοχή μάλιστα ότι το Τμήμα Λειτουργίας δουλεύει δωδεκάωρα όταν προκύπτουν κενά «από προγραμματισμένες άδειες, ασθένειες ή κάποιες έκτατες αλλαγές», θέτει κι ένα ερώτημα κατά πόσο είναι ενήμερος για αυτά ο Επόπτης Εργασίας και κυρίως αν αυτή η εργασιακή υπέρβαση συσχετίζεται με διακοπές όπως αυτή που παρουσιάζει σήμερα ο «π». Μπορεί να απαιτήσει κανείς πλήρη ετοιμότητα από βάρδιες που, κατά την επίσημη ομολογία του διευθυντή, δουλεύουν δωδεκάωρα; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ