28.11.2013 11:31

Αλλάζουν όνομα μετά από χρόνια

ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΙΜΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΝΟΜΑΤΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Τα ονόματα κεντρικών οδών και λεωφόρων της πόλης αλλάζει η Επιτροπή ονοματοθεσίας του Δήμου Χίου που συνεδριάζοντας την προηγούμενη Πέμπτη αποφάσισε να τιμήσει πρόσωπα που συνέδεσαν την παρουσία τους με τη σύγχρονη ιστορία του νησιού.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «π» ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Χίου Π. Στεφάνου, η πρώτη μεγάλη αλλαγή γίνεται με τη Λεωφόρο Ενώσεως που διασχίζει παράλληλα τον διάδρομο του Αεροδρομίου. Έτσι στο εξής θα ονομάζεται  Λεωφόρος Αεροπόρου Κώστα Περρίκου σε ένδειξη τιμής στον Καλλιμασιώτη αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης 1941- 1944.

Με τη σειρά της ο οδός Αεροπόρου Περρίκου στο Βαρβάσι θα μετονομαστεί σε Μητροπολίτη Διονυσίου ενώ η οδός πίσω από το Ξενοδοχείο Χανδρής που μέχρι σήμερα παρέμενε ανώνυμη θα μετονομαστεί σε οδός Μαρίας Πασσαλή Γεράρδη.

Τέλος σύμφωνα με την απόφαση της συγκεκριμένης Επιτροπής, το άλσος της Ευαγγελίστριας μετά από εισήγηση της Πανεπιστημιακής κοινότητας θα ονομαστεί σε άλσος Καραθεοδωρή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ