26.11.2013 15:56

Αναταράξεις για τη γραμμή Αθήνας- Χίου- Σάμου

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ OLYMPIC ΚΑΙ AEGEAN

Στο περιθώριο μπαίνει σταδιακά το φιλόδοξο σχέδιο των Δήμων Χίου και Σάμου να προσελκύσουν έναντι αμοιβής το ενδιαφέρον αεροπορικών εταιρειών για το δρομολόγιο Αθήνας- Χίου- Σάμου.

Οι πρόσφατες εξελίξεις που διαμόρφωσε η επίσκεψη των στελεχών της Aegean στη Χίο αλλά και οι εξαγγελίες για τη νέα τιμολογιακή πολιτική από 1/1/2014 έκαναν τους δύο δήμους να βάλουν στην άκρη το συγκεκριμένο εγχείρημα αφού όπως αποδείχτηκε οι νέες τιμές που έχει πρόθεση να προσφέρει η Aegean στη γραμμή Χίου- Αθήνας, είναι περισσότερο ανταγωνιστικές από τον φιξ ναύλο των 90 ευρώ που προβλέπονταν την στην προγραμματική σύμβαση των δύο δήμων.

Έτσι η αλλαγή των όρων της σύμβασης, ώστε να επιτραπεί και η προσέλκυση εταιριών που διαθέτουν turbo prop ελικοφόρα, αλλά και οι συζητήσεις με την Astra Airlines φαίνεται ότι μπαίνουν στο συρτάρι του Δημάρχου με τον ίδιο να τονίζει στον «π» ότι πριν από οποιαδήποτε κίνηση θα πρέπει πρώτα διαπιστωθεί αν η Aegean με τη νέα χρονιά κάνει πράξη τα λεγόμενά της για νέες μειωμένες τιμές.

«Αν τελικά οι τιμές φθάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα τότε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για τη δημιουργία της συγκεκριμένης γραμμής. Από την άλλη εμείς θα κάνουμε ακόμα μία συζήτηση με την Astra περιμένοντας μία αντιπρόταση που θα είναι σε λογικά πλαίσια μιας και η πρότασή μας για ανώτερη τιμή εισιτηρίου στα 90 ευρώ απορρίφθηκε από τη διοίκηση της εταιρίας», είπε ο Δήμαρχος Χίου Π. Λαμπρινούδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ