19.12.2013 15:43

Από αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στέγη ΚΕΘΕΑ

ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΘΑ ΣΤΕΓΑΣΤΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΚΕΘΕΑ XIOY

Οι δυσκολίες εξεύρεσης στέγασης σε μονάδες, φορείς και οργανισμούς που υποστηρίζονται από το Δήμο Χίου είναι δεδομένες και σχεδόν καθημερινές. Ένας από τους φορείς που τελευταία αναζητεί το δικό του κεραμίδι , είναι το ΚΕΘΕΑ, το οποίο μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλλε θα εγκατασταθεί στο νέο κτίριο της οδού Δημοκρατίας που προορίζονταν για αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  Την απόφαση για τη στέγαση του φορέα στο  νεόδμητο κτίριο έλαβε το προχθεσινό Δ.Σ. με εισήγηση του Δημάρχου.

«Καλά είμαστε κι εδώ»

Η πλειοψηφία αποδέχθηκε ότι επί του παρόντος δεν τίθεται ζήτημα να απόκτηση ο Δήμος δική του αίθουσα συνεδριάσεων μιας και καλύπτεται από εκείνη της Περιφέρειας.

«Είχαμε πει να μεταφερθεί το ΚΕΘΕΑ στο ισόγειο του REX όμως εκεί έχουν μεταφερθεί σημαντικά πράγματα για τον Δήμο. Θεωρώ ότι θα πρέπει να τους δώσουμε το κτίριο της Οδού Δημοκρατίας και αν το χρειαστούμε στο μέλλον θα το εξετάσουμε εκείνη τη στιγμή», είπε ο Π. Λαμπρινούδης , ωστόσο προφανώς αιφνιδίασε ακόμη και τους συμβούλους της παράταξής του.  

«Δυστυχώς ο κ. Δήμαρχος δεν έμαθε τίποτα απολύτως. Όταν η Χίος έχει ανάγκη αποδεδειγμένα το ΚΕΘΕΑ, όταν τα δημοτικά κτίρια καταλαμβάνονται από κάθε καρυδιάς καρύδι προωθώντας έτσι τις πελατειακές σχέσεις του Δημάρχου, ο κ. Λαμπρινούδης επιμένει να περιφέρει το ΚΕΘΕΑ λες και πρόκειται για περίπτερο», είπε ο κ. Σκούφαλος ζητώντας από τον Δήμαρχο Χίου να δείξει ευαισθησία και σοβαρότητα στο συγκεκριμένο θέμα.

«Δεν είμαστε μόνο ο Δήμος. Να παλέψουν για το ΚΕΘΕΑ και η Περιφέρεια και η Μητρόπολη γιατί έχουν αφήσει όλο το βάρος σ’ εμάς», απάντησε ο δήμαρχος, δικαιολογημένα από τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος τέτοιων αναγκών, όπως η στέγαση φορέων και οργανισμών, επιβαρύνουν μόνο το Δήμο Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ