28.11.2013 12:49

Από τον Δημοτικό κορβανά

ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΣΤΗ ΧΙΟ

Με θετική εισήγησή της και παρά τις σοβαρές ενστάσεις που διατύπωσε μέσω του «π» το Εσπερινό Γυμνάσιο Χίου, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας προτείνει στο Υπουργείο Παιδείας την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. στο νησί με την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών να βαραίνουν τον δημοτικό κορβανά.

Τα μέλη της ΔΕΠ αγνοώντας τον υπαρκτό κίνδυνο, η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. να βλάψει τη λειτουργία του νυχτερινού Λυκείου και εν τέλει να το οδηγήσουν στο κλείσιμο, χρυσώνουν το χάπι, σημειώνοντας στην εισήγησή τους ότι «το νέο σχολείο προϋποθέτει ότι δεν θα κλείσει καμία σχολική μονάδα για να ιδρυθεί μία νέα», χωρίς ωστόσο να κατέχουν τα συγκεκριμένα εχέγγυα.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ν. Νύκτα η συζήτηση προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με τους παρευρισκόμενους να κάνουν λόγο ακόμα και για συστέγαση των δύο σχολείων σε ενιαίο χώρο στα πλαίσια ενίσχυσης της τεχνικής εκπαίδευσης.

«Οι εκτιμήσεις που έχουμε είναι ότι μέσα στα επόμενα χρόνια η Τεχνική Εκπαίδευση στην Ελλάδα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Με αυτό το σκεπτικό αποφασίσαμε να εισηγηθούμε στο Υπουργείο τη δημιουργία Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. με την προϋπόθεση ότι τα ήδη υπάρχουν Νυχτερινό Γυμνάσιο στο οποίο λειτουργούν λυκειακές τάξεις δεν θα οδηγηθεί στο κλείσιμο», ανέφερε ο ίδιος σημειώνοντας παράλληλα ότι το θέμα θα συζητηθεί εκτενέστερα στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ