19.12.2014 11:30

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επιχείρηση διάσωσης για την «ψιψίνα» της Λατομίτισσας

ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΕΣΩΣΑΝ ΕΝΑΝ ΜΙΚΡΟ ΓΑΤΙ ΣΦΙΝΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ

Ήταν εφτάψυχο, χάρη όμως στη συνδρομή και την ικανότητα και των πυροσβεστών μας.

Ένα νιαούρισμα ακούγονταν τις τελευταίες ώρες από τον κάδο κοντά στην Παναγία Λατομίτισσα. Η παρατηρητικότητα της οικογένειας του Πετ. Φλάμου πρόσεξε ότι ο ήχος έβγαινε από ένα μικρό γατί που είχε σφηνώσει στην τρύπα του κάδου που χρησιμοποιείται για να αποβάλλονται τα νερά μετά το πλύσιμο του. Προφανώς το γατί είχε πέσει στον κάδο και στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί σφήνωσε στη μικρή τρύπα. Είχε περάσει το κεφαλάκι του αλλά δεν χωρούσε το υπόλοιπο σώμα.

Η Ν. Φλάμου ενημέρωσε την Πυροσβεστική και σε λιγότερο από ένα τέταρτο τριμελές συνεργείο της βρέθηκε στο σημείο. Οι πυροσβέστες έβρεξαν με νερό και άφθονο σαπούνι το σώμα της γάτας και κατάφεραν, όπως αυτό γλιστρούσε, να το περάσουν από τη μικρή τρύπα και να το απεγκλωβίσουν.

«Υπήρχε και άλλη μια μέθοδος. Να χρησιμοποιήσουμε τροχό για να κόψουμε τον κάδο, όμως αυτή εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους να προκληθούν εγκαύματα στο ζώο. Ευτυχώς ήταν μικρό και απέδωσε η μέθοδος του σαπουνιού», ισχυρίζεται ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Ιακ. Αρχοντάκης, που θυμάται ότι και παλαιότερα, πάλι τέτοιο καιρό, είχαν χειριστεί παρόμοιο περιστατικό.

Η οικογένεια Φλάμου εκφράζει τις ευχαριστίες της στην Πυροσβεστική για την αμεσότητα και τους υπεύθυνους χειρισμούς στο περιστατικό.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ