18.9.2024 12:31

«Δίνεις Σάλιο, Σώζεις Ζωές»: 3η Πανελλήνια Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών στο Νοσοκομείο Χίου

«Το να γίνει κάποιος, δωρητής μυελού των οστών, είναι η μεγαλύτερη προσφορά αλληλεγγύης, εθελοντισμού, αγάπης και ενσυναίσθησης, απέναντι στους ανθρώπους». Δίνεις μόνο λίγο σάλιο, και μπορεί να σώσεις όχι μόνο μια ζωή... αλλά πολλές ζωές, όπως τόνισε η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου Χρυσούλα Σταυροπούλου, το πρωί της Τετάρτης 18 Σεπτεμβρίου 2024, στην 3η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών, που πραγματοποιείται μέχρι τη 1.30 μ.μ. και στο Νοσοκομείο Χίου.

Posted by Εφημερίδα Πολίτης on Wednesday, September 18, 2024

Τη δράση αυτή, διοργανώνει, η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με το Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας».

Η Διοίκηση και η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν.Χίου «Σκυλίτσειο», δίνουν σάρκα και οστά, στο όραμα αυτό, και στον τόπο μας, μαζί με τον κόσμο, που είναι ευαισθητοποιημένος αρκετά πλέον, και προσέρχεται με ενσυναίσθηση και χαρά, όχι μόνο τώρα, αλλά κάθε φορά, τα τελευταία τρία χρόνια που πραγματοποιείται αυτή η δράση.

Ο κόσμος που περνά από το Νοσοκομείο με τη διάθεση να γίνει δωρητής, πρώτα ενημερώνεται, και μαθαίνει... ότι αν πιστοποιηθεί ως συμβατός δότης, η διαδικασία δωρεάς μυελού των οστών, δεν είναι τίποτα άλλο από μια απλή αιμοδοσία, που δίνει τη δυνατότητα στον πάσχοντα που θα λάβει τα αιμοπετάλια του, να παλέψει, και να κερδίσει τη ζωή του.

Όσο πιο ευρύ το φάσμα από δότες Μυελού των Οστών, τόσο περισσότερες ζωές σώζονται... και υπάρχουν καθημερινά, αμέτρητοι συνάνθρωποί μας, που πασχίζουν να βρουν συμβατό δότη.

Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών, χαρίζει τη ζωή, σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο του αίματος... τη γνωστή μας λευχαιμία, ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Κι ανάμεσα σε αυτούς τους συνανθρώπους μας, δεν είναι μόνο ενήλικες... αλλά και μικρά παιδιά...

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ