26.6.2024 9:27

Εγκατάσταση όλων των Sea Track πριν το δεύτερο μισό του καλοκαιριού αναμένει ο ΠΣΑμεΑ

Aανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τα μέλη του και το κοινό σχετικά με τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην εγκατάσταση συστημάτων αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα για άτομα με αναπηρίες στη Χίο, εξέδωσε ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία (ΠΣΑμεΑ). Παρά τις προσπάθειες των εκπροσώπων των φορέων ΑμεΑ να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους του Δήμου, μέχρι στιγμής μόνο η εγκατάσταση στη Δασκαλόπετρα έχει τεθεί σε λειτουργία, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑμεΑ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση αυτή, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου και τα άτομα με αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις εξακολουθούν να στερούνται την πρόσβαση στη θάλασσα. Η θάλασσα αποτελεί ζωτικής σημασίας ζήτημα για τις κινητικές και άλλες αναπηρίες, και η έλλειψη πρόσβασης έχει προκαλέσει δικαιολογημένες διαμαρτυρίες και αγανάκτηση.

Με την ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος καλεί δημόσια τους υπεύθυνους να τοποθετηθούν επί του θέματος και να ενημερώσουν πότε σκοπεύουν να εγκαταστήσουν όλες τις απαραίτητες υποδομές, ελπίζοντας ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί πριν εισέλθουμε στο δεύτερο μισό του καλοκαιριού. Επιπλέον, ζητείται να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα συντήρησης των εγκαταστάσεων ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ο ΠΣΑμεΑ τονίζει επίσης την ανάγκη για συνεχή ενημέρωση των Συλλόγων ΑμεΑ σχετικά με την πρόοδο του θέματος και κάθε σχετική πληροφορία, ώστε να μπορούν να ενημερώνουν τα μέλη τους και το κοινό.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ