16.12.2013 13:06

Ένα ελληνικό περιπολικό στη διάθεση του Λιμεναρχείου

Ένα νέο, υπερσύγχρονο περιπολικό σκάφος έρχεται να προστεθεί στον στόλο του Λιμενικού Σώματος της Χίου.
Παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε, σε ειδική τελετή στον Πειραιά, η παραλαβή τεσσάρων ταχυπλόων φουσκωτών σκαφών, που θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της Χίου, Μυτιλήνης, Ρόδου και Κρήτης. Η συγκεκριμένη προμήθεια, συμβατικής αξίας 797.000 ευρώ, υλοποιήθηκε μετά από διαγωνιστική διαδικασία, ενταγμένη στο κοινοτικό πρόγραμμα «Διασυνοριακή Συνεργασία Ελλάδα- Κύπρος, 2007-2013».
Τα 4 ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη έχουν κατασκευασθεί εξ’ ολοκλήρου σε ναυπηγεία της Ελλάδας, με τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες των ελληνικών θαλασσών και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα που προσεγγίζει τους 70 κόμβους. Πρόκειται για σκάφη σύγχρονης και δοκιμασμένης σχεδίασης, με εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και εξοπλισμό, ενώ οι περισσότερες λειτουργίες τους μπορούν να πραγματοποιούνται από τη θέση του χειριστή, διευκολύνοντας, έτσι, το πλήρωμα του σκάφους, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.
Πέραν των απαραίτητων οργάνων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την επίβλεψη της λειτουργίας των σκαφών, έχουν τοποθετηθεί τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά ναυτιλιακά βοηθήματα (radar, GPS, Plotter, Βυθόμετρο, AIS), των οποίων τα δεδομένα απεικονίζονται σε οθόνες ναυτικού τύπου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ