10.9.2013 15:01

Ένεκα των συνθηκών…δημόσιος υπάλληλος

ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. Ο Π. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Τη δική του εκδοχή για τον διορισμό του στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο, ως ιατρού του ΕΣΥ, δίνει μέσω του «π» ο αντιδήμαρχος Χίου Π. Στεφάνου.

Ο ίδιος παρά το γεγονός ότι ήδη από τις 6 Ιουνίου με ανάρτησή του στο Facebook είχε σπεύσει να δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται να γίνει δημόσιος υπάλληλος, εξήγησε ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν δεν του άφησαν ιδιαίτερα περιθώρια επιλογής.

«Η αλήθεια είναι ότι η ανάρτηση είχε γίνει με το δεδομένο ότι είχα μία καλή δουλειά στην Κλινική που δούλευα, η οποία τώρα έχει κλείσει. Πέρα όμως από αυτό θέλω να διευκρινίσω ότι η πρόσληψή μου δεν έχει καμία σχέση με τη θέση του αναισθησιολόγου που προκηρύχθηκε πρόσφατα με αποτέλεσμα να χαθεί μία θέση παιδιάτρου στην αντίστοιχη κλινική.

Ο διορισμός μου αφορά προκήρυξη θέσης το 2008. Ο τότε ιατρός παραιτήθηκε με αποτέλεσμα να μου έρθει στις 10 Ιουλίου 2013 το χαρτί του διορισμού ως ιατρού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Σκυλίτσειου».

Επιπλέον αν δεν αποδεχόμουν τον διορισμό σύμφωνα με τον κώδικα του ΕΣΥ τότε θα αποκλειόμουν για 5 χρόνια από οποιαδήποτε θέση δημοσίου με ότι αυτό συνεπάγεται», εξήγησε ο Π. Στεφάνου.  

Η ανάρτηση

Για την ιστορία πάντως ο αντιδήμαρχος Χίου στην προσωπική του σελίδα στο Facebook είχε γράψει:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Επειδή πολλοί από εμάς εξ’ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια θέλω να τους διαβεβαιώσω και πάλι ότι δεν ενδιαφέρομαι να γίνω δημόσιος υπάλληλος. Άλλωστε αν το ήθελα είχα πολύ καλύτερες προτάσεις από εταιρείες που εργάζονται για λογαριασμό της γαλλικής και της βελγικής κυβέρνησης. Τέλος θεωρώ κι εγώ και σαν γιατρός και σαν αντιδήμαρχος απαράδεκτο το κόψιμο της θέσης του παιδιάτρου από το Νοσοκομείο Χίου που σημαίνει ακύρωση της παιδιατρικής κλινικής που έγινε με τόσους αγώνες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ