25.11.2013 10:54

ΕΡΑ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΡΑ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Πρόταση για μετατροπή της ΕΡΑ σε συνεταιριστική επιχείρηση με την ενεργή στήριξη των τοπικών κοινωνιών των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου καταθέτει ο Οικολογικός Άνεμος στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τη μετατροπή της ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου σε Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρησης που θα λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, καταθέτει στο επερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής του Οικολογικού Ανέμου Βορείου Αιγαίου Μιχ. Μπάκας με στόχο όπως αναφέρει ο ίδιος στον «π» να κατοχυρωθεί και να αναγνωριστεί το εγχείρημα των εργαζομένων.

«Προωθούμε μια αυτοδιαχειριζόμενη αποκεντρωμένη ΕΡΤ, μοντέλο ραδιοτηλεόρασης που εφαρμόζεται στην Ελβετία και άλλες χώρες, όπου οι Περιφέρειες έχουν ρόλο στη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Οικολογικός Άνεμος στο βόρειο Αιγαίο καταθέτοντας αυτή την πρόταση, φιλοδοξεί να ανοίξει έναν ευρύτατο διάλογο, ένα πλαίσιο διαβούλευσης, το αποτέλεσμα της οποίας θα διαμορφώσει και την  αναλυτικότερη, οριστική μορφή της πρότασης. Ανάλογες πρωτοβουλίες λαμβάνονται και σε άλλες Περιφέρειες με στόχο το θέμα να τεθεί στην ΕΝ.Π.Ε. για μια ανοικτή, κοινωνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση», εξηγεί ο ίδιος.

Η πρόταση

Αναλύοντας το προφίλ της νέας ΕΡΑ ο κ. Μπάκας σημειώνει ότι αυτή θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) με διαμόρφωση Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου των οικονομικών της και προστασία του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της.

Στην εποπτεία και τη λειτουργία του καλούνται, σύμφωνα με τον ίδιο, να συνεισφέρουν η αυτοδιοίκηση, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιστημονικοί φορείς αλλά και ευρύτερα η κοινωνία των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι και οι εγκαταστάσεις

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θα πρέπει να επιλέξουν καταρχήν ατομικά αν θα συνεχίσουν την εργασία τους στο νέο φορέα ή στην υπό σύσταση “Δημόσια Τηλεόραση” ενώ οι εγκαταστάσεις, εξοπλισμός αλλά και οι οικονομικοί πόροι από την εισφορά – συνδρομή των πολιτών, κατανέμονται αναλογικά μεταξύ των δύο φορέων με διαφάνεια, και προηγούμενη καταγραφή, χαρακτηριζόμενη ως δημόσια περιουσία υπό την εποπτεία της ΕΝΠΕ.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ