11.10.2024 12:19

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών του Βαρβασίου

Την κατάσταση στα χέρια τους, έπειτα από μήνες αδράνειας της πολιτείας και αδυναμίας της να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της στέγασης, ετοιμάζονται να πάρουν οι κάτοικοι των εργατικών πολυκατοικιών του Βραβασίου.

Με συντονισμένες δράσεις, οι κάτοικοι προσπαθούν να αναδείξουν τα σοβαρά προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζουν, καθώς τα κτίρια στα οποία διαμένουν έχουν κριθεί επικίνδυνα και ακατάλληλα προς κατοίκηση.

Ο εκπρόσωπος των κατοίκων, Μιχάλης Τσακός, δήλωσε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι η υπομονή τους έχει εξαντληθεί, καθώς δεν έχει δοθεί καμία ουσιαστική λύση από την πολιτεία.

Ο κ. Τσακός αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε υποσχέσεις που είχαν λάβει από τον Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, ο οποίος είχε δεσμευτεί ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για την αποκατάσταση των προβλημάτων στέγασης.

Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση ή πρόοδος, και οι κάτοικοι συνεχίζουν να ζουν σε επικίνδυνες συνθήκες.

Παράλληλα αρκετοί ιδιοκτήτες από την περιβόητη πολυκατοικία 407, η οποία πλέον είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση, μέσα στον Νοέμβριο θα βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες απολογούμενοι για ποιο λόγο δεν έκαναν επισκευαστικές εργασίες σε κτίρια που για πολλά χρόνια δεν τους ανήκαν.

Μετά από αυτό το διάστημα αδράνειας, οι κάτοικοι οργανώνονται ξανά και σχεδιάζουν νέες δράσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Τσακό, οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν, με τη συμμετοχή των κατοίκων σε διαδηλώσεις τόσο στο δημαρχείο όσο και στην περιφέρεια, αλλά και έξω από τα γραφεία των βουλευτών. Μάλιστα, αν δεν υπάρξουν άμεσες εξελίξεις, οι κάτοικοι δηλώνουν έτοιμοι να στήσουν σκηνές σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των αρχών και να αναδείξουν το επείγον του προβλήματος.

Ο Μιχάλης Τσακός τόνισε ότι «δεν φταίνε οι κάτοικοι για την κατάσταση αυτή» και πως έχουν εξαντλήσει όλα τα περιθώρια να βρουν λύση μέσα από τη διαπραγμάτευση. Αντιθέτως, η αδιαφορία της πολιτείας τους έχει φέρει σε αδιέξοδο, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας και τα προβλήματα των κτιρίων ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Στην προσπάθειά τους να ακουστούν, προετοιμάζονται για ένα δύσκολο χειμώνα, δηλώνοντας έτοιμοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δοθεί λύση.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ