5.10.2015 11:47

Το έξυπνο πουλί από τη ΔΕΥΑΝΧ πιάνεται

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΒΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟΥ

Το μεγαλύτερο πρόστιμο στην 30χρονη λειτουργία της επέβαλλε η ΔΕΥΑΝΧ σε ιδιώτη καταναλωτή που αποδείχθηκε ότι την έκλεβε στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης από το 2011.

 3.200 ευρώ καλείται να πληρώσει ο θρασύτατος κάτοικος του Νεχωρίου,  που έκλεβε το γείτονα του και τη ΔΕΥΑΝΧ. Με δύο παράνομες  συνδέσεις στα δίκτυα  έπαιρνε νερό  και του «δώριζε» τα οικιακά του λύματα,  για να πληρώνει μικρούς  λογαριασμούς.                 Τέσσερα χρόνια ζημίωνε  το γείτονα του και  πλήρωνε μόνο τα πάγια !

Το  κόλπο

 Ο  επιτήδειος συμπολίτης μας είχε συνδέσει το υδρευτικό του δίκτυο πριν το ρολόι καταμέτρησης στη γραμμή παροχής του γείτονα του. Ο γείτονας – θύμα διαπίστωσε και κατήγγειλε  τις παράνομες πράξεις πριν δύο εβδομάδες. Η  ΔΕΥΑΝΧ διαπίστωσε τις παρανομίες και επέβαλλε στον δράστη τα  δύο μεγάλα χρηματικά πρόστιμα που ορίζει ο κανονισμός λειτουργίας της. 1700 ευρώ από την ποινή του οκταπλασιασμού της ετήσιας κατανάλωσης και 1500 ευρώ από το αυτοτελές πρόστιμο που έχει δικαίωμα να επιβάλλει το διοικητικό συμβούλιο.

«Παρά το ότι η πράξη θεωρείται κλοπή , το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε προς το παρόν  να μην προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, αλλά επιφυλάχθηκε αν χρειασθεί να ασκήσει στο μέλλον το δικαίωμα του, ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης και τη συμπεριφορά του δράστη», διευκρινίζει ο Διευθυντής. Κ. Πέτρος Καλογεράκης.                                                                 

Κυνηγώντας τους παραβάτες

Αυτό  είναι μόνο η αρχή. Η Δημοτική Επιχείρηση έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει αμείλικτα τα εκτεταμένα φαινόμενα της διασπάθισης του πολύτιμου αγαθού και τις διαρροές  σημαντικών εσόδων, τουλάχιστον ως εκεί που μπορεί να τα ελέγξει.  Σύμφωνα με τον διευθυντή, στις επόμενες συνεδριάσεις  θα αποκαλυφθούν και θα  υποστούν τις συνέπειες και άλλοι καταναλωτές που παρανομούν. Η αρχή θα γίνει με την επιβολή των μεγάλων προστίμων και αν χρειαστεί θα εξετασθεί η προοπτική επιβολής και ποινικών κυρώσεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ