29.12.2014 10:42

Η αρχή του κακού

ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΕΓΚΑΙΡΑ Η ΥΠ. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΞΑΝΑ

Σε διόλου ευκαταφρόνητη δαπάνη είχε υποβληθεί ο Δήμος πριν τρία χρόνια για να καθαρίσει την αντιαισθητική εικόνα των καλυμμένων από πάσης φύσεως αφισοκολλήσεις στύλους στα πεζοδρόμια. Ως εναλλακτική διέξοδο είχε «φυτέψει» σε κεντρικά σημεία, ιδίως μπροστά σε εκκλησίες, μεταλλικά ταμπλό. Αρχικά γκρινιάξαμε, γρήγορα καταλάβαμε ότι ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Υπό την απειλή επιβολής προστίμων και αρκετό κυνήγι από την Υπηρεσία Καθαριότητας οι στύλοι κρατήθηκαν καθαροί μέχρι σήμερα. Τώρα κάποιοι φαίνεται ότι ποντάρουν στην αλλαγή της διοίκησης και επαναφέρουν μια κακιά συνήθεια.

Σε στύλους γύρω από το κέντρο της πόλης κάνουν και πάλι δειλά – δειλά την εμφάνιση τους αφισοκολλήσεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ενοικιαστήρια. Αν η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν θέλει να ξεφύγει η κατάσταση και να γεμίσει ξανά αφισοκολλήσεις η πόλη, να ζητήσει άμεσα από τους παραβάτες να τα απομακρύνουν, καθαρίζοντας τους στύλους. Κι  αν αυτό δεν συμβεί πολύ σύντομα, να επιβάλλει τα αναλογούντα πρόστιμα. Κανείς δεν πρέπει να παίζει με την εικόνα της πόλης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ