12.12.2014 10:39

Καμιά Κυριακή ανοικτά τα μαγαζιά

ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Μεθοδευμένο από την συγκυβέρνηση θεωρεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, το σωματείο Υπαλλήων και Εμπορουπαλλήλων Χίου, που ζητά να μην υπάρξει καμία αλλάγή στην κυριακάτικη αργία. 

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, σημειώνονται τα παρακάτω: 

"Το σωματείο για μια ακόμη φορά καταγγέλλει τη μεθόδευση από την δικομματική κυβέρνηση ( Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ), για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας  για να στηρίξει  τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων,  σε βάρος των μικρών καταστημάτων της  αγοράς καλλιεργώντας κάθε φορά  διαφορετικά  επιχειρήματα.

Την μια λένε ότι για την πτώση του τζίρου φταίνε οι διαδηλώσεις και οι πορείες. Την άλλη ότι αν ανοίξουν τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές θα υπάρχει περισσότερος χρόνος, για να κινηθεί η αγορά,  και  θα αυξηθούν τα κέρδη των εμπόρων, δημιουργώντας  νέες θέσεις εργασίας. Τώρα προπαγανδίζουν την αναθέρμανση της αγοράς ενόψει των εορτών !   Από κοντά και οι ντόπιοι «σωτήρες» του ΔΣ του  Εμπορικού  Συλλόγου, που ενώ σχίζουν τα ιμάτια  τους  για την  κυριακάτικη αργία, έρχονται με περισσή χαρά να εφαρμόσουν  τις αποφάσεις της Ε.Ε.  και της  κυβέρνησης, που μεθοδεύουν την ουσιαστική κατάργηση της φθάνοντας μέχρι του σημείου με δηλώσεις  στα  τοπικά ΜΜΕ ότι οι εργαζόμενοι από δεν θα βγουν χαμένοι.  

Αποκρύπτουν (Κυβέρνηση και ντόπιοι σωτήρες ) την αλήθεια ότι  τα μαγαζιά είναι άδεια γιατί:

Στη χώρα μας υπάρχουν  πάνω  από 1,5 εκατομμύρια  άνεργοι.         

Έχουν διαμορφωθεί χαμηλοί  μισθοί και  συντάξεις.

Η ακρίβεια οι φόροι, τα χαράτσια και η ανυπαρξία  ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης  καλά κρατούν! Το  30% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας.

  Όλα τα παραπάνω  δείχνουν  με  τον καλύτερο τρόπο  ότι  από  τους  εργαζόμενους  λείπουν τα  χρήματα και  όχι ο χρόνος  για να  κάνουν τις  αγορές τους. 

Το Σωματείο στέκεται απέναντι σε όσους βάζουν πλάτη  για την  εφαρμογή  των αποφάσεων  Ε.Ε. και Κυβέρνησης  για την  κατάργηση της  Κυριακάτικης αργίας  καθώς  και στην 24ωρη λειτουργία των καταστημάτων  που οδηγούν τους  εργαζόμενους  στην απόλυτη εξαθλίωση.

Ενώ εμποροϋπάλληλοι, έχουν υποστεί  μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία , την μερική απασχόληση,  τους καλούν για μια ακόμη φορά  να ξεχάσουν την προσωπική και οικογενειακή ζωή, και να δουλεύουν σαν δούλοι  για  να  αβγατίζουν τα κέρδη  των επιχειρήσεων.  

Το Σωματείο  καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο του  εμπορίου και των ΣOYΠΕΡ-ΜΑΡΚΕΤ να  συσπειρωθούν γύρω του και να διεκδικήσουν  μαζί  το δικαίωμα  στην Κυριακάτικη αργία.                                                                                                                                   

                                      ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ  

1. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.

2. Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο.

3.Σταθερή μόνιμη δουλειά

4.Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

5. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου".

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ