4.12.2013 10:51

Κι άλλη παράταση

Νέα αδυναμία του εργολάβου να παραδώσει στην ώρα του το 1ο Γυμνάσιο Χίου

Μία ακόμη παράταση, αυτή τη φορά 40 ημερών ζήτησε και έλαβε ο ανάδοχος που έχει αναλάβει τις εργασίες ανάπλασης του ιστορικού 1ου Γυμνασίου Χίου. Αιτία της νέας παράτασης που τείνει να μετατρέψει το έργο σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας» αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας εκ μέρους της εταιρίας που αδυνατεί να συνεχίσει τις εργασίες που απομένουν μέχρι την τελική του ολοκλήρωση.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λ. Τσακό οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί κατά 95% με το εσωτερικό του σχολείου να έχει διαμορφωθεί πλήρως.

«Αυτό το οποίο απομένει είναι να ολοκληρωθεί εξωτερικά το κτίριο με την τοποθέτηση μαρμάρων. Αν έρθουν τα χρήματα που οφείλονται στον εργολάβο θεωρώ ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τη νέα προθεσμία. Αν αυτό δεν συμβεί τότε ο εργολάβος θα πρέπει να κηρυχθεί έκπτωτος. Είναι όμως ένα ενδεχόμενο που δεν μας συμφέρει γιατί αν τώρα στο τέλος ξεκινήσει η διαδικασία έκπτωσης τότε το έργο θα καθυστερήσει κι άλλο», προσέθεσε ο κ. Τσακός.

Τελικά με ομόφωνη απόφαση του Δ. Συμβουλίου και κατόπιν των εξηγήσεων που έδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ν. Νύκτας το σώμα αποφάσισε να δώσει οριακή προθεσμία 40 ημερών με την ευχή όλων το έργο αυτή τη φορά να παραδοθεί εντός χρονοδιαγράμματος. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ