29.3.2016 10:38

Κοινό μέτωπο απέναντι στον παραλογισμό

ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΜΑΧΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να παγώσουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης που έχει εκδώσει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου σε βάρος ιδιοκτητών, δήμου αλλά και του Δημοσίου για κατασκευές επί της παραλίας σε Καρδάμυλα, Λήμνο Βολισσού, Καταρράκτη και άλλες περιοχές, αναλαμβάνουν οι δυο βουλευτές.

Οι βουλευτές Ανδρέας Μιχαηλίδης και Νότης Μηταράκης παίρνουν τη σκυτάλη του αγώνα για την ακύρωση των αποφάσεων κατεδαφίσεων παράνομων μπαζωμάτων που έχει εκδώσει η Κτηματική Υπηρεσία για  είκοσι περίπου ακτές της Χίου,  με πρώτο στόχο την παύση των κατεδαφίσεων και στη συνέχεια τον άμεσο επανακαθορισμό των Ζωνών Αιγιαλού και παραλίας, μπροστά στο αδιέξοδο που έχει επέλθει από την εμμονή της Κτηματικής Υπηρεσίας να προχωρήσει σε κατεδαφίσεις στα πλαίσια της επαναφοράς του αιγιαλού και της παραλίας στη μορφή που είχε ίσως και στις αρχές του 1900, παραβλέποντας την κοινή λογική.

Η σύσκεψη

Σε σύσκεψη που προκάλεσε η Περιφέρεια με την παρουσία των βουλευτών, της  Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου, του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, του Δήμαρχου Μανώλη Βουρνού, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Παπαδόπουλου και υπηρεσιακών οργάνων, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση οι βουλευτές να καταθέσουν στη Βουλή  αίτημα να παγώσουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης έως το τέλος του 2016, να προχωρήσει με τροπολογία από τον υφυπουργό κ. Αλεξιάδη η αναστολή εκτέλεσης των συγκεκριμένων αποφάσεων με καταληκτικό σκοπό και στόχο τον  επανακαθορισμό  των ορίων και τη νομιμοποίηση  της αιγιαλίτιδας ζώνης με  διαδικασίες που θα κριθούν πιο πρόσφορες και αποδοτικές.

Πρωτοβουλίες 

Εξετάστηκαν οι ενέργειες  που πρέπει να γίνουν, με δεδομένο ότι η Κτηματική Υπηρεσία αρνείται να εγκρίνει τη διαδικασία και να κάνει τον επανακαθορισμό.  Τα πρωτόκολλα κατεδαφίσεων είναι περίπου είκοσι  και όπως τονίστηκε  η  Κτηματική στρέφεται  κατά ιδιωτών και του  κοινωνικού συνόλου, στα Καρδάμυλα, στη Λήμνο Βολισσού, στη Βοκαριά, κλ.π. αλλά το οξύμωρο είναι ότι  στρέφεται και εναντίον του ίδιου του κράτους.                                 

 Σε πρώτη φάση θα  αναληφθούν  πρωτοβουλίες από την πολιτική ηγεσία και οι εξελίξεις θα δημοσιοποιηθούν όταν καταθέσουν το σχετικό αίτημα.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ