23.12.2013 10:52

Κρείττον το σιγάν;

«ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΛΗΞΑΜΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΠΑΝΑ», ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ «π» Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η είδηση της επίθεσης με πορτοκάλια σε αυτιστικό παιδί στο κέντρο της πόλης από μαθητές Γυμνασίου, έκανε την προηγούμενη εβδομάδα τον γύρω του διαδικτύου προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Μία εβδομάδα αργότερα τόσο η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όσο και η σχολική κοινότητα των συγκεκριμένων μαθητών παρουσιάζονται ανήμπορες να δώσουν ένα ουσιαστικό μάθημα ζωής και κυρίως σεβασμού στην έννοια της διαφορετικότητας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που επιβεβαιώνει και ο διευθυντής του σχολείου τους, οι συγκεκριμένοι μαθητές έφυγαν με σκοπό να συμμετάσχουν στην πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Μάλιστα κάποια στιγμή σύμφωνα με μαρτυρία άλλου διευθυντή σχολείου στον «π», πέρασαν για να πάρουν συμμαθητές τους για την πορεία όμως μη βρίσκοντας κανέναν πρόθυμο να συμμετάσχει, πέταξαν αυγά και πορτοκάλια.

Στη διαδρομή που ακολούθησαν φαίνεται ότι εντόπισαν τον Αντώνη με αποτέλεσμα να διαδραματιστούν όσα αποκάλυψε ο «π» στο πρωτοσέλιδο της προηγούμενης Δευτέρας.

Μία μέρα αποβολή

Παρά το γεγονός ότι και η μητέρα ήρθε σε επαφή με τη Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ε. Βλυσίδου και οι μαθητές εντοπίστηκαν, οι εκπαιδευτικοί προτίμησαν να αρκεστούν στα τυπικά επιβάλλοντας μία ημέρα αποβολή όχι για την πράξη τους αλλά επειδή έκαναν «κοπάνα» εν ώρα διδασκαλίας.  

«Εγώ κάλεσα τους μαθητές μου και όπως προέκυψε είχαν φύγει αδικαιολόγητα από το σχολείο. Έτσι πήραν μία ημέρα αποβολή και γράφτηκε στο ποινολόγιο ότι δέχθηκαν επίπληξη για τη συμπεριφορά τους. Πέρα όμως από αυτό οι ίδιοι δεν επιβεβαιώνουν ότι ήταν αυτοί που προκάλεσαν το συγκεκριμένο συμβάν. Προσωπικά ενημέρωσα τους γονείς τους αλλά χωρίς συγκεκριμένη καταγγελία δεν μπορώ να προχωρήσω παρακάτω», είπε στον «π» ο διευθυντής του σχολείου τους.

Οι συγκεκριμένες καταγγελίες αλλά και η οργή της κοινωνίας για το συγκεκριμένο περιστατικό φαίνεται ότι δεν αρκούν για να κινητοποιηθεί άμεσα η εκπαιδευτική κοινότητα που για πολλοστή φορά επιλέγει να θάψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί παρά να το αντιμετωπίσει με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Ο «π» μάλιστα επιχείρησε για δύο συνεχόμενες ημέρες να επικοινωνήσει με την Ε. Βλυσίδου όμως όλες οι προσπάθειες μέσω σταθερού, κινητού, μηνυμάτων και e-mail έπεσαν στο κενό.

«Χρη σιγάν ή κρείσσονα σιγής λέγειν», κυρία Βλυσίδου;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ