5.12.2013 11:25

Νεαροί αθίγγανοι πίσω από τις κλοπές

ΜΕΛΗ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΘΙΓΓΑΝΩΝ ΣΥΝΕΛΛΑΒΕ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Την άμεση κινητοποίηση της Ασφάλειας Χίου προκάλεσαν τα απανωτά κρούσματα κλοπών σε σχολεία του νησιού αφού άγνωστοι μέχρι χθες δράστες, όπως είχε αναφέρει πρωτοσέλιδα πριν μία εβδομάδα ο «π» εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο και τις τουαλέτες του νυχτερινού Γυμνασίου Χίου στην περιοχή του Κάμπου και αφαίρεσαν χαλκοσωλήνες ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ αφαίρεσαν τις βάνες και τις βρύσες από τις τουαλέτες του σχολείου.

Παράλληλα το ίδιο βράδυ, οι ίδιοι δράστες εισέβαλλαν στον προαύλιο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου αφαιρώντας τα αντίστοιχα μεταλλικά αντικείμενα.

Στην Ασφάλεια οι δράστες

Ο τρόπος δράσης πάντως και το είδος των κλοπιμαίων αποτέλεσαν κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης μιας και η Ασφάλεια Χίου χθες προχώρησε στην προσαγωγή 2 ατόμων, μέλη γνωστής οικογένειας αθίγγανων με παραβατική συμπεριφορά, που κατά τη διαδικασία της προανάκρισης ομολόγησαν τις πράξεις τους.

Και φθορές…

Την ίδια ώρα αντιμέτωποι με βανδαλισμούς ήρθαν οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Χίου που στεγάζεται σε κοντέινερ καθώς το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής άγνωστοι πέταξαν μπογιές και έβαψαν τους περισσότερους οικίσκους με συνθήματα.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ