30.4.2018 10:06

Ο Σύλλογος Γυναικών Χίου τιμά την Εργατική Πρωτομαγιά

Στην πλατεία Βουνακίου καλούν αύριο(10:00) όλες τις γυναίκες τα μέλη του συλλόγου Γυναικών Χίου προκειμένου να δώσουν δυναμικό μήνυμα για την εορτή της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στο κάλεσμα τους αναφέρουν:

«Εργαζόμενη και άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, Νέα μητέρα, φοιτήτρια, συνταξιούχε, Μετανάστρια και πρόσφυγα,

1η Μάη 2018: Απευθυνόμαστε σε σένα που ασφυκτιάς από την ανασφάλεια, τη σκληρή καθημερινότητα γεμάτη με υποχρεώσεις και χωρίς δικαιώματα, τη βία σε κάθε πτυχή της ζωής σου.

Σε καλούμε να δυναμώσουμε το αγωνιστικό μήνυμα της εργατικής πρωτομαγιάς, συνεχίζοντας την πάλη για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στην εργασία, στην κοινωνική προστασία της μητρότητας, στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου.

Αντλούμε δύναμη από το παράδειγμα χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών και ανδρών στην παγκόσμια ιστορία, όπως οι εργάτες του Σικάγο το 1886, που δε συμβιβάστηκαν με τα δεσμά της μίζερης ζωής, των άθλιων συνθηκών εργασίας και ζωής. Ο αγώνας τους για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, πολέμους, προσφυγιά ανοίγει δρόμους σήμερα, ακόμα και μέσα από τα χαλάσματα των αλλεπάλληλων χτυπημάτων σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής.

Απευθυνόμαστε σε σένα που δεν αντέχεις πια να μετράς τις συνέπειες του αντιλαϊκού οδοστρωτήρα στο εισόδημα, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε κοινωνικές υποδομές Πρόνοιας, Παιδείας.

Με τη νέα επίθεση ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας στη Συρία τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γειτονιά μας, στη Μέση Ανατολή, στην Α. Μεσόγειο, στο Αιγαίο. Τώρα οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου χρειάζεται να εντείνουμε την πάλη μας ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ. Τα διάφορα καλέσματα «μη πρόκλησης» προς την Τουρκία για να καλμάρουν οι επεκτατικές της βλέψεις, είναι η άλλη όψη των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης για νέες βάσεις και νέες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Τη στιγμή που το ΝΑΤΟ έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης και άλλων κομμάτων που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στις πολεμικές επεμβάσεις, χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα για να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις του θανάτου στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα.

ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για το ενδεχόμενο να πάνε τα παιδιά σας στον πόλεμο. Όμως, αυτός ο κίνδυνος δεν εξορκίζεται με την άγνοια, την παθητικότητα. Περιορίζεται με τη συλλογική οργανωμένη παρέμβαση και λαϊκή δράση. Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών σας. Όποιος νοιάζεται για τα παιδιά του, νοιάζεται για τα παιδιά όλου του κόσμου. Σας καλούμε να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στις γυναίκες των γειτονικών λαών, στις χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, στις γυναίκες θύματα των πολεμικών επεμβάσεων και συγκρούσεων του ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ. Τα συμφέροντα των γυναικών των λαϊκών δυνάμεων είναι κοινά, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, θρησκεία, πολιτιστικές παραδόσεις. Κοινός είναι και ο αντίπαλος: η ανισότιμη, εκμεταλλευτική κοινωνία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

  • Την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
  • Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Καμία διευκόλυνση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπως η επίθεση που έγινε στη Συρία.
  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην γίνει η Σύρος ορμητήριο πολέμων. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  • Οι εργάτες και οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας έχουν τον ίδιο εχθρό: το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις - πολέμους.
  • Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας να γίνεται από εδώ και στο εξής η κατάθεση και η εξέταση ασύλου και η έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου.
  • Με ευθύνη της κυβέρνησης να διευκολύνονται οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντέλεση ΦΠΑ, -30% για όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
  • Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!», καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Γυναικών Χίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ