25.2.2018 18:06

Πίτα απόγνωσης από τους Χιώτες της Θεσσαλονίκης

• Εκλιπαρούν για οικονομική ενίσχυση του υπεραιωνόβιου Συλλόγου.

Με την συμμετοχή  πολλών μελών και φίλων ο Σύλλογος  Χίων  Θεσσαλονίκης «Η Αγία Μαρκέλλα»  έκοψε  την Βασιλόπιτά του και  η  ευχάριστη αυτή συνάντηση έδωσε την ευκαιρία για συζήτηση, ανταλλαγή ιδεών, απόψεων αλλά και ευχών για το Άγιο Πάσχα.   

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Δ.Σ.  κ. Γιώργος  Ψαρέλης  κάνοντας μια συγκινητική  αναδρομή στην πορεία  του ιστορικού, υπεραιωνόβιου αυτού Συλλόγου  επεσήμανε : «η μακρά ζωή του Συλλόγου πέρασε και από μπουνάτσες και από τρικυμίες αλλά παραμένει σαν  φάρος αναμμένος, εδώ, στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας και στον ευρύτερο χώρο της βόρειας Ελλάδας, για να θυμίζει προς κάθε κατεύθυνση και για κάθε σκοπό την  ιδιαίτερη  πατρίδα μας, το ξεχωριστό και σπάνιο αυτό κομμάτι γης μέσα στο Αιγαίο, τη Χίο μας.»

 Κλείνοντας  με φανερό παράπονο σημείωσε: «Σε κάθε μας συνάντηση αλλά και σε κάθε επικοινωνία μας  με το νησί μας, μέσω  του τοπικού Τύπου κλπ, ενημερώνουμε, φυσικά πρόσωπα και φορείς πως ο αξιοπρεπής, υπερήφανος και  άρχοντας Χιώτης  Σύλλογός μας επί δεκαετίες, σήμερα στον οικονομικό τομέα βρίσκεται δυστυχώς με αρνητικό ταμείο και μάλιστα με  κάποια πρώτα μικρά  χρέη και εκπέμπει  SOS.
Κάθε φορά  μόλις διαβαστεί, ακουστεί και συζητηθεί αυτή η πικρή πραγματικότητα και αλήθεια  βομβαρδιζόμαστε από  … λόγια  παρηγοριάς: «όλα θα πάνε καλά», ευχολόγια: «κουράγιο και καλή δύναμη» αλλά ποτέ και από κανέναν δεν λάβαμε  ούτε ένα ευρώ σαν πράξη και ουσιαστική βοήθεια. Δεν θέλουμε «δύο» ευρώ  από κανέναν κι αν κάποιος μας εμβάσει δύο θα του στείλουμε το ένα πίσω. Ένα ευρώ ζητάμε και μάλιστα από  τον απλό, ανώνυμο, φτωχό  Χιώτη συντοπίτη μας γιατί από φορείς και άλλους έχοντες και κατέχοντες  δεν ελπίζουμε… Ένα ευρώ αν καταθέσουν από το υστέρημά τους  χίλιοι Χιώτες,  ο Σύλλογος παίρνει παράταση ζωής τουλάχιστον για έναν ακόμα χρόνο. Συρρικνώσαμε  τα λειτουργικά έξοδα σχεδόν μηδενίζοντάς τα και τα άκρως- άκρως απαραίτητα  καλύπτονται εξ’ ιδίων,  από δύο- τρία μέλη του Δ.Σ .. Υπάρχουν,ειδικά σήμερα, σοβαροί  λόγοι που η φωνή της Χίου μας μέσω του Συλλόγου πρέπει να υπάρχει και να ακούγεται στην Μακεδονία μας.  Προσωπικά απορώ ποιός δεν καταλαβαίνει , τι δεν καταλαβαίνει και γιατί αυτή η στάση και αδιαφορία σε μια φωνή όχι ζητιανιάς αλλά περηφάνιας.
  Συγνώμη, δεν θα πω άλλα, δεν μπορώ να πω άλλα, κλείνω αναφέροντας  για άλλη μια φορά τον αριθμό λογαριασμού του Συλλόγου μας στην  ALPHA  BANK : 700-002101-349428. * IBAN:  GR 08 0140  7000 7000 0210 1349428 και ας ελπίζουμε αυτή τη φορά να δούμε έστω αυτό  το ένα ευρώ που ποτέ και από κανένα δεν είδαμε στα εκατόν  τρία ((103) χρόνια  ζωής και δράσης του Συλλόγου μας».
 Η  συνάντηση,  μετά το γεύμα, κυρίως με σαρακοστιανά  εδέσματα  και την ανανέωση του ραντεβού  των μελών για την  παρακολούθηση της ακολουθίας των Δ΄ Χαιρετισμών σε κάποια  Ι. Μονή της Μακεδονίας, μια παράδοση πολλών ετών  του Συλλόγου έφθασε και για το 2018 στο τέλος  της. Αξίζει να σημειωθεί πως το φλουρί της  βασιλόπιτας  βρέθηκε στο κομμάτι του Συλλόγου, γεγονός που θεωρήθηκε  από όλους ωε ένα καλό και αισιόδοξο  μήνυμα για την συνέχεια του ιστορικού Συλλόγου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ