21.11.2013 11:36

Στην τελική ευθεία για την ανάδειξη

ΣΤΟ Κ.Α.Σ. ΑΠΟ ΧΘΕΣ Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

Τον δρόμο της έγκρισης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο πήρε χθες η μελέτη της αποκατάστασης και του φωτισμού των τειχών του Κάστρου συνολικού προϋπολογισμού 1,8εκ. ευρώ.

Η μελέτη αφού θεωρήθηκε σε πρώτο στάδιο από τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κατατέθηκε στο Κ.Α.Σ. που θα την εξετάσει στην επόμενη συνεδρίασή του προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για την δημοπράτηση.

«Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη μέσα από την οποία θα αναδειχθεί επιτέλους η ομορφιά των τειχών του Κάστρου. Η μελέτη προβλέπει να αποκατασταθούν τα σημεία του τείχους που παρουσιάζεται πρόβλημα ενώ δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην αποκατάσταση των φθορών στις πολεμίστρες και τους προμαχώνες», είπε ο Π. Λαμπρινούδης.

Το ποσό του 1,8 εκ. ευρώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου θα καλυφθεί από τις Αστικές Αναπλάσεις, κύριο χρηματοδοτικό υποέργο του ΕΣΠΑ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ