24.12.2013 17:02

Τελικά θα παραμείνουν κλειστά

Να δικαιολογήσουν τη γκάφα τους, επιρρίπτοντας ευθύνες εκτός των άλλων και στα τοπικά ΜΜΕ επιχειρούν μέσα από ανακοίνωσή τους τα μέλη της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Χίου που έκαναν γνωστή την απόφασή τους να μη λειτουργήσουν τα καταστήματα της Χίου την επόμενη Κυριακή.

Σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο Εμπορικός Σύλλογος του νησιού ανάγει το τοπικό πρόβλημα σε πανελλαδικό αγνοώντας ότι πολλά καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα είναι ανοιχτά, εξαιτίας της ορθής ανάγνωσης του νόμου των κατά τόπους διοικήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου όπως έκανε γνωστό με ανακοινώσεις του στα ΜΜΕ είχε δηλώσει  την πρόθεση του τα καταστήματα της πόλης μας <<αλλά και όλης της χώρας>> να παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση  της αγοράς-καταναλωτών και των καταστηματαρχών. Ενήργησε, δε μέσω των συνδικαλιστικών του οργάνων, ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να υπάρξει νομοθετική κάλυψη της ενέργειας αυτής.

Παρά ταύτα, το Υπουργείο Ανάπτυξης για λόγους που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε δεν δέχθηκε το αίτημα μας και αίτημα του συνόλου του Εμπορικού κόσμου της χώρας.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι στην προσπάθεια μας αυτή περιμέναμε την συμπαράσταση των τοπικών μέσων ενημέρωσης .Αντίθετα εισπράξαμε από κάποια από αυτά την αρνητική τους διάθεση ,κάτι που τουλάχιστον μας δυσαρέστησε.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι ακολουθώντας τον υφιστάμενο νόμο να αλλάξουμε την απόφαση μας.

Έτσι τα καταστήματα μας θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου.

Ζητάμε την κατανόηση των συναδέλφων και των καταναλωτών για την αναστάτωση που προκαλέσαμε, ελπίζοντας ότι την επόμενη χρονιά, επανεξετάζοντας το θέμα θα πάρουμε αποφάσεις πραγματικά προς το συμφέρων της αγοράς».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ