23.12.2014 17:22

Ξεμένει από χρηματοδότηση η Μόστρα; [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΜΕΟΘ

Στη σκιά της οικονομικής κρίσης απ’ ότι φαίνεται θα πραγματοποιηθούν φέτος οι κορυφαίες πολιτιστικές δράσεις του νησιού με τον ΜΕΟΘ να διατυπώνει την αγωνία του για την ανυπαρξία χρηματοδότησης εκ μέρους του Δήμου μέχρι στιγμής.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση κατά τη διάρκεια του σημερινού δημοτικού Συμβουλίου με την Ερμιόνη Φρεζούλη εκ μέρους της Χιακής Συμπολιτείας να μεταφέρει την πρόθεση του ΜΕΟΘ να αναβάλει για φέτος την  Μόστρα Θυμιανών αν δεν υπάρξει έκδοση χρηματικού εντάλματος μέχρι τις 31/12/2014.

«Σφικτά τα οικονομικά του Δήμου»

Για αδυναμία του Δήμου να προχωρήσει σε πληρωμή εξαιτίας της οριακής κατάστασης των οικονομικών έκανε λόγο από την πλευρά του ο αντιδημάρχος Στρ. Γδύσης σημειώνοντας ότι επί του παρόντος «τα όρια του ταμείου δεν επιτρέπουν καμία απολύτως πληρωμή».

«Από την αρχή του χρόνου ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις επιχορηγήσεις των πολιτιστικών σωματείων. Προς το παρόν πάντως η συζήτηση για οποιαδήποτε χρηματοδότηση δεν μπορεί να γίνει, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ