17.3.2015 16:29

Ζητούνται εθελοντές για τα συσσίτια

ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ Ι.Μ. ΧΙΟΥ

Ήταν αναμενόμενο. Οι εθελοντές παρασκευαστές των συσσιτίων αγάπης της Ι. Μ. Χίου κουράστηκαν και εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Τα εργατικά χέρια μειώνονται συνεχώς και σταθερά. Αντίθετα, οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται και οι σιτιζόμενοι αυξάνονται ραγδαία. Από τους 300 εθελοντές που είχαν δηλώσει συμμετοχή στη διαδικασία παρασκευής των τροφίμων στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ πήγαιναν αρχικά οι 220, αλλά τώρα έχουν απομείνει οι μισοί και συνεχώς  μειώνονται, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Μητρόπολης ιερέα Νίκο Μακρή.

«Έχουμε μείνει οι μισοί, ενώ αντίθετα το εύρος της δουλειάς έχει αυξηθεί. Στην αρχή σιτίζαμε 150 άτομα, μετά έγιναν 250 και τώρα σιτίζουμε καθημερινά 700, μαζί με τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία Ερειθιανής και Αγ. Γεωργίου Βροντάδου,  1ο και 5ο Χίου, Νενήτων, Θολοποταμίου και τη Σχολή Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού», τονίζει ο υπεύθυνος. Οι εθελοντές που έχουν μείνει δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, αλλά ο όγκος της δουλειάς είναι μεγάλος. Τα ίδια προβλήματα υπάρχουν και στη διανομή, αφού τα πληρώματα  των δύο αυτοκινήτων που τροφοδοτούν τα Νοτιόχωρα, τα Καμπόχωρα και το Βροντάδο, δεν επαρκούν για να ολοκληρωθεί εύκολα και σωστά η διαδικασία.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Κι ο παππά Νίκος κουράζεται πολύ, αλλά  δεν εγκαταλείπει το κοινωνικό έργο που του έχει αναθέσει η Μητρόπολη. Αντίθετα προσπαθεί να το διευρύνει  και να το εμπλουτίζει συνεχώς. Για να ανταποκρίνεται όμωςη προσπάθεια στις προσδοκίες, πρέπει να αυξηθούν τα παραγωγικά  χέρια. Γι’ αυτό σαλπίζει προσκλητήριο εθελοντικής προσφοράς καλώντας τον κόσμο να πυκνώσει τις τάξεις των εθελοντών στο πρόγραμμα της δωρεάν σίτισης, «να βοηθήσουν στο θεάρεστο κοινωνικό  έργο», όπως το αποκαλεί.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ