10.12.2013 14:43

Άρωμα εκλογών

ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΚΑΜΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ

Την στρόφιγγα των αποζημιώσεων σε πολίτες που έχουν υποστεί φθορές στα αυτοκίνητά τους από πτώσεις δέντρων άνοιξε η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη.

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η πλειοψηφία παρέκαμψε τον συνήθη τρόπο που απαιτούσε ο ιδιώτης να αποζημιώνεται κατόπιν δικαστικής απόφασης και αποφάσισε να πληρώσει τις φθορές από πτώσεις δέντρων με την προϋπόθεση ότι ο αιτών θα συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Έτσι η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τον δρόμο για απευθείας αποζημιώσεις από τον Δήμο χωρίς να ελέγχεται το κόστος της επισκευής αρκεί αυτές να μην υπερβαίνουν τις 5.000 ευρώ οπότε η αποζημίωση εγκρίνεται από τον Ελεγκτικό Συνέδριο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Δήμος έκανε δεκτές όλες τις αιτήσεις αποζημίωσης που υπέβαλλαν ιδιώτες με αποτέλεσμα να πληρώσει μόνο για το τελευταίο δίμηνο πάνω από 9.000 ευρώ. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ