1.10.2014 18:30

Επιβίωση Λαμπρινούδη στην Π.Ε.Δ.

• ΜΕ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ

Η πολυδιάσπαση των δημοτικών σχημάτων της Αριστεράς στο Βόρειο Αιγαίο επέτρεψε στον Πολ. Λαμπρινούδη να διατηρηθεί και στη νέα διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων αυτή τη φορά από τη θέση του Γραμματέα.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ο δήμαρχος Λέσβου Σπ. Γαληνός, μετά το κοινό ψηφοδέλτιο, που δεν είχε κανένα πρόβλημα επικράτησης.

Συνολικά το ψηφοδέλτιο Γαληνού – Βουρνού και λοιπών δημάρχων έλαβε 43 ψήφους, 8 το ψηφοδέλτιο Λαμπρινούδη, με τη βοήθεια μόνο ενός δημοτικού συμβούλου από τη Σάμο, και από 7 το ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από τους ανεξάρτητους συνδυασμούς προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο συνδυασμός της ΛΑ.Σ. και 2 το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στις εκλογές για την ΠΕΔ, πέρα από το σύνολο των δημάρχων που μετέχουν εξ οφίτσιο, μέλη εκλέχθηκαν οι: Αμύγδαλος (42), Βογιατζής (36), Τσιμής (31), Καραγεωργίου (30), Κατσίβελης (17) και Σκαφίδας (17).

Στις εκλογές για τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ εκλέχτηκαν οι Στ. Ζουμίδης (30) και Πόντικας (28), ενώ από το συνδυασμό Λαμπρινούδη ο Στ. Καμπούρης με 8 ψήφους. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ