26.11.2016 20:10

Συναίνεση, εξωστρέφεια αλλά και «καρατόμηση» Καραμανή

Με κοινή πρόταση, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, κατέρχονται αύριο στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το προσφυγικό οι συνδυασμοί της δημοτικής αρχής και της μείζονος μειοψηφίας.

Σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην απάντηση των προτάσεων της κυβέρνησης ο δήμαρχος κάλεσε χθες στο γραφείο του εκπροσώπους του συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο». Στην περίπου δίωρη συζήτηση πήραν μέρος, εκτός του δημάρχου, οι αντιδήμαρχοι Στρ. Γδύσης, Γ. Παπαδόπουλος, Γ. Καραμανής και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απ. Τζιώτης. Με επικεφαλής τον Πολ. Λαμπρινούδη στη σύσκεψη παρέστησαν εκ μέρους της μείζονος μειοψηφίας οι Στ. Καμπούρης, Ν. Νύκτας και Β. Μυριαγκός. Αδιευκρίνιστο είναι γιατί στη συνάντηση δεν κλήθηκαν οι συνδυασμοί της ελάσσονος μειοψηφίας, καθώς ένα πρώτο τηλεφώνημα είχε πέσει στην Ερμ. Φρεζούλη.

 

Κοινή γραμμή απόρριψης

Σε μια χαμηλών τόνων συζήτηση αποφασίστηκε να απορριφθούν οι κυβερνητικές προτάσεις για ΧΑΔΑ και Μερσινίδι και το νησί να αρκεστεί στη δομή που υπάρχει ήδη στη ΒΙΑΛ. Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πρότειναν στο δήμαρχο να προχωρήσει σε κινήσεις εξαγωγής των θέσεων του νησιού μας. Συγκεκριμένα πρότειναν: α) να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο με τους δημάρχους Κω, Λέσβου και Σάμου με πρόσκληση που θα απευθύνει ο κ. Βουρνούς και β) να κληθούν στη Χίο ή στην Αθήνα εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης προκειμένου να αναλυθούν οι θέσεις των νησιών και να πάψει η μονομερής καταιγίδα δημιουργίας εντυπώσεων από την κυβέρνηση.

Ο κ. Βουρνούς έκανε αποοδεκτές τις προτάσεις, ως προς την πρώτη μάλιστα αντιπρότεινε να επιδιωχθεί η συνάντηση των δημάρχων στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

 

Έθεσαν θέμα Καραμανή

Ιδιαίτερα αιχμηροί ήταν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Γ. Καραμανή στην «Καθημερινή», με τις οποίες επέμενε στη λύση παραχώρησης του ΧΑΔΑ. Ο κ. Λαμπρινούδης χαρακτήρισε απαράδεκτη την τοποθέτηση του αντιδημάρχου και ζήτησε από τον Μαν. Βουρνού να τον αποπέμψει, ως απόδειξη πυγμής για όποιον από τους συμβούλους παρεκκλίνει της κοινής στρατηγικής. Ο Γ. Καραμανής ισχυρίστηκε ότι η άποψη του είναι προσωπική, συνέχισε να την υποστηρίζει, με τον δήμαρχο να κλείνει το θέμα λέγοντας ότι είναι εσωτερικό θέμα της παράταξης του.

Πάντως σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξήγησαν ότι για την κοινή στάση είναι αναγκαία η ευθυγράμμιση όλων των συμβούλων – και του κ. Καραμανή-, από τον οποίο απαίτησαν να ψηφίσει την κοινή πρόταση που θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ