Με τίτλο: χρειαζόμαστε έξυπνα έργα, έχω αφιερώσει αρκετά σημειώματα, χωρίς ανταπόκριση από τους Διοικούντες...
Έξυπνα: χαρακτηρίζονται, τα έργα πολλαπλής χρησιμότητας δηλαδή μεγάλης ασφάλειας, απλής λειτουργίας, ανάλογης αισθητικής και μικρού αναλογικά κόστους σε σύγκριση με το τελικό ωφέλιμο αποτέλεσμα.
Η Παράκαμψη Χαλκειούς έχει “ενηλικιωθεί” μια και συμπλήρωσε 20 χρόνια από τότε που πρωτομελετήθηκε η μελέτη της, για να εφαρμοσθεί ή όχι στην πράξη, επί του εδάφους ή του πεδίου κατά την στρατιωτική ορολογία του κ. Στεφανή (εκείνου που: προσπάθησε να ορίσει και να υλοποιήσει Υπερδομή 7.000 Μεταναστών σε έκταση 325.000 τ.μ. Η θέση του ολίγο μετά το Φλώρι όπου οι Βρονταδούσοι γιορτάζουν τον Άγ. Γιώργη τους...
Επικαιροποίηση: χρειάζονται οι Μελέτες που έχουν περάσει 6 χρόνια από τότε που πρωτομελετήθηκαν και για διάφορους λόγους δεν υλοποιήθηκαν.
Όσον αφορά τα έργα οδοποιΐας, έχομε δώσει εξετάσεις και έχομε αποτύχει μετά κρότου – παταγωδώς.
Το μαρτυρούν: οι επικίνδυνοι κόμβοι, οι ανύπαρκτες λωρίδες προσπέρασης στις παρακάμψεις, η αδυναμία επιστροφών και αριστερών στροφών κ.α. όπως και τα ανύπαρκτα παραθαλάσσια μέτωπα πολλαπλών χρήσεων παρά τα όσα δηλώνει ο κ. Δήμαρχος.
Για τους πιο πάνω λόγους – καίτοι μη συγκοινωνιωλόγος – αλλά πολιτικός μηχανικός, αποδέχθηκα αίτημα των Προέδρων Καμποχώρων να συντάξω τεχνική έκθεση που θα οδηγήσει πιθανά – μετά τις εκλογές σε μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος της παράκαμψης Χαλκειούς, πάνω στην οποία θα διαβουλευθούν οι Καμποχωρούσοι μαζί με την σημερινή – νέα Περιφερειακή Αρχή.
Ακούγοντας και βλέποντας στην Τηλεόραση όσα συνέβησαν στην Θεσσαλία, λόγω των υπερ – εντόνων βροχοπτώσεων, άθελά μου ο νους μου γυρίζει 25 χρόνια πριν όταν με τον Θόδωρο Χαβιάρα ξεκινούσαμε τον Ο.Μ.Α.Σ Κάμπου με τις ημερίδες του και τα “σπρωξίματα” να ξεβαλτώσουν τα μεγάλα υδατικά έργα όπως το Κόρης Γεφύρι, Κατράρη, Νερό Ναγού και άλλων πηγών, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, εμπλουτισμού υπερδάφους και αποταμίευσης.
Δυστυχώς: δεν εισακουσθήκαμε εξ ολοκλήρου παρ' ότι η διάλυση του Υδραργύρου στα νερά των Γεωτρήσεων Κορακάρη λόγω της υπεράντλησης και υφαλμύρωσης, εδικαίωσε τους φόβους μας.
Από τους εκλεκτούς προσκεκλημμένους επιστήμονες μάθαμε πολλά όπως, ότι: η ανάσχεση των νερών πρέπει να γίνεται στις αρχές σχηματισμού των νερών των ρεμάτων προκειμένου να καθυστερεί η κάθοδός τους και να μην εμφανίζονται πλημμυρικά φαινόμενο ή να μειώνονται οι επιπτώσεις τους.
Κατά την αντικειμενική άποψη: ανάλογα πρέπει να γίνουν στα ρέματα που τροφοδοτούν την πεδινή ζώνη του Αεροδρομίου με διπλό όφελος την επαύξηση της εισχώρησής τους στην υδρολεκάνη Κορακάρη και της μείωσης του όγκου που φθάνει στην πεδινή – παραθαλάσσια ζώνη.
Μετά τα πρωτοβρόχια, θα ξαναμιλήσουμε για τα προηγούμενα.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.