Μια σύντομη περιγραφή!
Στιφάδο πουρέ σελινόριζας, cheesecake κανταΐφι, κοκτέιλ "λουλούδι" ροδόνερο και άλλες τόσες γεύσεις και αρώματα από νησί και παράδοση και γαστρονομικές αλχημείες προσφέρονται από την Τρίτη, σε χιλιάδες Αμερικανούς και ομογενείς στην Ιντιάνα της Αμερικής δια χειρός σεφ Παντελή Βούρου σε ένα χώρο φιλόξενο και ζεστό που υπόσχεται μια εμπειρία εξαιρετική.
Ένα υπερατλαντικό ταξίδι που ξεκίνησε πέρσι μέσα στην καραντίνα και έμεινε στη μέση. Οπότε και έφυγε για δεύτερη φορά ο μικρός Παντελής για τη μακρινή Αμερική ούτως ώστε να τελειώσει την αποστολή του. Να παραδώσει το καλύτερο αποτέλεσμα στον επιχειρηματία Dean Φράγκος (Κωνσταντίνος) από τη Χίο και την Καλύμνια σύζυγό του, Κατερίνα Μακαρούνα όπου τον εμπιστεύτηκαν να τους διαμορφώσει ένα γκουρμέ χώρο-εστιατόριο με χρώματα και σικάτες πινελιές, με νησιώτικα αρώματα και γεύσεις παράδοσης και αγάπης για το καλό φαγητό που θα σέβεται και τον πιο ..απαιτητικό πελάτη!
Ένα ταξίδι από την Κάλυμνο στην Ιντιάνα τον περασμένο Οκτώβριο αναχωρώντας (ξανά) με πολλή νοσταλγία για τον τόπο του, για να ολοκληρώσει αυτό που με κόπο και μεράκι ξεκίνησε. Για λογαριασμό της οικογενείας Φράγκου όπου του φέρθηκαν με άψογο τρόπο και μοναδική φιλοξενία.
Ιδού το αποτέλεσμα, μερικές μόνο φωτογραφίες από αυτό που δεν μπορεί γυμνό μάτι να το εκτιμήσει παρά ένας λάτρης μόνο της ποιοτικής κουζίνας όπου θα επιλέξει το "NISI" για την έξοδό του με εκλεκτή παρέα για ..σίγουρη απόλαυση!
Δύο νησιά που αγαπώ πολύ.
Η πατρίδα μου η Κάλυμνος και η φοιτητική μου πατρίδα η Χίος.
Ένα πάντρεμα και ένα παιχνίδι της μοίρας που μόνο εκπλήξεις ευχάριστες μπορεί να σου προσφέρει.
Καλή αρχή, καλή επιτυχία,
και καλή επιστροφή πολυταξιδεμένε μας αδερφέ, Παντελή!
Καλή χρονιά σε όλους,
Την αγάπη μας, από την οικογένειά μας και το νησί μας, την Κάλυμνο, στην Ιντιάνα και τη Χίο!
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.