28.7.2021 15:30

Το 3ο Φεστιβάλ Γεύσεων επιστρέφει στη Λαγκάδα στις 7 & 8 Αυγούστου

Το 3ο Φεστιβάλ Γεύσεων, ένας από τους πλέον επιτυχημένους θεσμούς που εμπνεύστηκε και υλοποίησε ο Προοδευτικός Όμιλος Λαγκάδας, επιστρέφει δυναμικά στη Λαγκάδα με τη στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Φορέα Τουρισμού Χίου, υποδεχόμενο ντόπιους κι επισκέπτες του παραλιακού οικισμού στις 7 και 8 Αυγούστου.

Φέτος προσκεκλημένοι είναι δύο διακεκριμένοι Σεφ, ο Αναστάσιο Αθανασιάδης και ο Νίκος Κωνσταντουλάκης, με σπουδαία βιογραφικά αλλά και διακρίσεις στον χώρο της γαστρονομίας.

Αναστάσιος Αθανασιάδης

Γεννήθηκε και μένει στη Θεσσαλονίκη, με μεγάλη επαγγελματική πειρα στην Αρτοζαχαροπλαστική, εργάστηκε ως  pastry chef σε σημαντικά  αρτοζαχαροπλαστεία της  Θεσσαλονίκης.

Μετέπειτα εξελίχθηκε στην εκπαίδευση και συνεργάστηκε με μεγάλους εκπαιδευτικούς ομίλους, ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ΙΕΚ ΠΑΣΤΕΡ, αναλαμβάνοντας ενεργό  και ουσιαστικό ρόλο στη διοίκηση του τομέα και στην εκπαίδευση, την οργάνωση τμημάτων,διαχείρηση πρώτων υλών, διοργάνωση εκδηλώσεων ,δημιουργία σεμιναρίων κ.α.

Έλαβε πολλές διακρίσεις  μεταξύ των οποίων  από τη λέσχη Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδος  για τη συμβολή του στο χώρο της γαστρονομικής τέχνης και από την εκπαιδευτική Β.Ελλάδος για το εκπαιδευτικό του έργο

Από το 2016 έως σήμερα συνεχίζει να συνεργάζεται με τον Ομιλο Παστέρ, ΙΕΚ Θεσσαλονίκης  ως καθηγητής  με κύριες αρμοδιότητες και υπεύθυνος  για πλήθος δραστηριότητες του Ομίλου

Νίκος Κωνσταντουλάκης

Ο Νίκος Κωνσταντουλάκης  σεφ στο επάγγελμα , με μεγάλη προϋπηρεσία στα αθηναικά catering και στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων, αποφάσισε να επιστρέψει στην ιδιαίτερη πατρίδα του , τη Χίο, και να στήσει τη δική του επιχείρηση, το ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ.

Αξιοποιώντας τη μεγάλη του εμπειρία στη μαγειρική τάχνη και με οδηγό την αγάπη του για τα τοπικά προϊόντα , έστησε ένα πρότυπο εργαστήριο σε ένα παραδοσιακό κτίριο στη Βέσσα,στα μεσαιωνικά Μαστιχοχώρια. Εκεί παρασκευάζει μια πρωτότυπη γκάμα ζυμαρικών με φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, χωρίς  χημικά συντηρητικά, χρωστικές ή πρόσθετα.

Τα προιόντα του έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις από τον ειδικό Τύπο και από τους γευσιγνώστες  με γεύσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ