26.8.2014 16:37

Αισιόδοξος για τα σχολεία ο Α. Κελεπερτζής

ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Ολοκληρώθηκαν σήμερα στο ΚΟΙΣΠΕ οι διαδικασίες  τοποθέτησης στα σχολεία των εκπαιδευτικών  που θα κληθούν να καλύψουν τις ανάγκες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο 2014-2015, η οποία αρχίζει απο την 1η Σεπτεμβρίου.

«Οι νέες οργανικές θέσεις, οι μετατάξεις, οι μεταθέσεις και οι αποσπάσεις θα κοινοποιηθούν στις Διευθύνσεις το αργότερο έως τις 28 με 29 του μηνός», δηλώνει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α` Βάθμιας Εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής.

«Το υπουργείο μας έχει διαβεβαιώσει ότι οι ορισμοί των αναπληρωτών θα γίνουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Προβλέπεται ότι τα κενά θα είναι λίγα και η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά», δηλώνει με ρίσκο, αφού οι τελικές ανάγκες και οι οριστικοί πίνακες  θα διαμορφωθούν κυρίως απο τον αριθμό των μεταθέσεων και αποσπάσεων που θα γίνουν.

«Με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα πρέπει να καλυφθούν 39 θέσεις δασκάλων και 21 νηπιαγωγών, αλλά οι αριθμοί θα τροποποιηθούν με μικρές προσθαφαιρέσεις», προσθέτει δίνοντας μια εικόνα των καταγραμμένων αναγκών.

Πολύ μεγάλα

Αντίθετα, όπως τονίστηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση, ο  Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών υποστηρίζει ότι τα προβλήματα θα είναι πολύ σημαντικά τη νέα σεζόν αφού η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στην έξοδο απο τα σχολεία και την Παιδεία στον ευτελισμό.

Δεν δίνουμε

Απο τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν μας δοθήκαν στοιχεία.

Η προϊστάμενη Ευτυχία Βλυσίδου απάντησε ότι «δεν δίνονται υπηρεσιακά στοιχεία στον τύπο»....

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ