18.10.2024 13:02

Εθελοντική Αιμοδοσία Αστυνομικών Χίου - Πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη των αστυνομικών, η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία, ενισχύοντας έτσι τα αποθέματα αίματος του νοσοκομείου του νησιού. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Τοπικής Ένωσης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Χίου, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την αφοσίωση των αστυνομικών στην υπηρεσία προς την τοπική κοινωνία.

Μεγάλη η συμμετοχή και η ανταπόκριση

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, κ. Γιάννης Αραμπατζής, δήλωσε ότι η συμμετοχή των αστυνομικών ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το αστυνομικό προσωπικό είναι ευαισθητοποιημένο και συμμετέχει τακτικά σε αιμοδοσίες, γνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και του νοσοκομείου μας». Ο κ. Αραμπατζής τόνισε επίσης τη σημασία της σταθερής προσφοράς αίματος, ειδικά σε περιόδους αυξημένων αναγκών, όπως είναι οι καλοκαιρινοί μήνες.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαφείρης Λασκαρίδης, Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο του πολιτιστικού σωματείου στη διοργάνωση της αιμοδοσίας. «Η συμμετοχή είναι πάντα ικανοποιητική και η στήριξή μας στο νοσοκομείο είναι συνεχής, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όταν οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται», δήλωσε ο κ. Λασκαρίδης.

Στήριξη από όλη την κοινωνία της Χίου

Στην αιμοδοσία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Χίου. Ο κ. Κυριάκος Κοττανίδης, μιλώντας εκ μέρους της Ένωσης, κάλεσε τους πολίτες της Χίου να δώσουν και εκείνοι το παράδειγμα της προσφοράς. «Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, δίνοντας το "παρών" για να ενισχύσουμε το απόθεμα αίματος και να στηρίξουμε τον συνάνθρωπό μας», τόνισε ο κ. Κοττανίδης.

Η σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας και οι ανάγκες της περιόδου

Η κ. Κατερίνα Κουκουλάκη, ιατρός αιμοδοσίας, εξήγησε τη σημασία της προσφοράς αίματος, ιδιαίτερα πλησιάζοντας τις γιορτές, όπου οι ανάγκες είναι αυξημένες.ν. «Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη, καθώς η ανάγκη για αίμα είναι μεγάλη και οι αιμοδότες γίνονται λιγότεροι», σημείωσε η κ. Κουκουλάκη, προσθέτοντας ότι η προσφορά αίματος είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

Η κ. Άννα Σωτηρίου, νοσηλεύτρια αιμοδοσίας, επισήμανε την ανταπόκριση των αστυνομικών, λέγοντας: «Η συμμετοχή είναι πάντοτε υψηλή και είμαστε ευγνώμονες για την προσφορά τους. Η αιμοδοσία είναι μια πράξη που μπορεί να προσφέρει ζωή».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ