12.11.2014 20:36

Η ρύθμιση ψηφίστηκε αλλά δεν εφαρμόζεται

ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΑΣΩΘΕΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΚΑΟ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Η τροπολογία για τη νόμιμη καλλιέργεια των αγρών που έχουν δασωθεί στο πέρασμα του χρόνου απλά και μόνο με μια αίτηση των ιδιοκτητών τους στον δασάρχη της κάθε περιοχής μπορεί να ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου Κ. Τριαντάφυλλου, στην πράξη όμως δεν εφαρμόζεται.

Ο βουλευτής διαπιστώνοντας το παραπάνω επανέρχεται με νέα ερώτης του προς τον υπουργό περιβάλλοντος με την οποία ζητά να μάθει αν έχουν ενημερωθεί σχετικά με τη νέα τροπολογία οι αρμόδιες υπηρεσίες. αναλυτικά ο κ. Τριαντάφυλλος ρωτά τον υπουργό:

 «Η παραπάνω ρύθμιση στοχεύει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου και την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, με νόμιμη δυνατότητα καλλιέργειας αυτών των αγρών, που έχουν δασωθεί στο πέρασμα των δεκαετιών.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

 

Έχει αποσταλεί η σχετική ενημερωτική εγκύκλιος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε με τη σειρά τους, οι παραπάνω υπηρεσίες να διευκολύνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν;», αναφέρει στην ερώτηση του ο βουλευτής.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ