17.11.2014 11:30

Όλοι μαζί για την επιβίωση μας

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΠΟΣΝΔΙΑΣ ΑΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 3Η ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Διεκδικητικά και σκωπτικά απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται για την κοινωνική πρόνοια και τα άτομα με αναπηρία, στέκεται η Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου Αμε Α. «Σήμερα είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, όλοι εμείς που βιώνουμε με τον πιο βάναυσο τρόπο τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής να φτιάξουμε το δικό μας τείχος, να πιστέψουμε στη συλλογική μας δύναμη. Να μην μειώνουμε τις απαιτήσεις μας! Να μην πιστέψουμε στις ψεύτικες προσδοκίες ότι «θα αλλάξουν τα πράγματα με την ανάπτυξη» αφού αυτή θα είναι και πάλι για τους λίγους. Κανείς πλέον δεν πιστεύει ότι τα μέτρα είναι προσωρινά όπως μας έλεγαν ή ότι εμείς θα εξαιρεθούμε από αυτά» αναφέρει στην ανακοίνωση της η ομοσπονδία με αφορμή την 3η του Δεκέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση και η τρόικα βλέπουν τους ανάπηρους μόνο ως κόστος, ζητά από όσους απαρτίζουν το αναπηρικό κίνημα να είναι ενεργοί παλεύοντας για τη ζωή και την επιβίωση τους και διεκδικώντας :
Στους αγώνες που έρχονται όλοι είμαστε απαραίτητοι και ο καθένας έχει ευθύνη να βάλει το δικό του λιθαράκι, να ενώσει τη φωνή του με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα, να συστρατευτεί μαζί με το κίνημα που δεν συμβιβάζεται, αλλά διεκδικεί τη ζωή που μας αξίζει για να αποκρούσουμε την επίθεση, για την ανατροπή, για την άλλη κοινωνία.

Αγωνιστικά παλεύουμε και διεκδικούμε με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της επιστήμης και της ιατρικής, για την επίλυσή τους και όχι απλώς για την επιβίωσή μας:

  • Πολιτική Πρόληψης της Αναπηρίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται : (προληπτικές εξετάσεις, προγεννητικός έλεγχος, προστασία σε χώρους δουλειάς).
  • Καμιά συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα.
  • Παίρνουμε θέση μάχης να μην περάσει ούτε γραμμή από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ όσον αφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.
  • Άμεση χρηματοδότηση των ιδρυμάτων Πρόνοιας και των Κέντρων Ειδικής Αγωγής. Όχι στα τροφεία και στην παρακράτηση συντάξεων σε αυτά. Να καταβληθούν εδώ και τώρα όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων Α.μεΑ με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Ειδική Αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.
  • Καθημερινά, ασφαλή δρομολόγια από και προς Πειραιά, χειμώνα – καλοκαίρι με σύνδεση των νησιών μας με την Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων. Δωρεάν εισιτήρια για άνεργους, δραστική μείωση για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχους, ΝΑΤ, πολύτεκνοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ, φαντάροι).

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ