6.11.2014 21:08

Σεμινάρια για τους απολυμένους των Sprider Stores

To ποσό των 7,29 εκατ. ευρώ προτίθεται να δώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ενισχυθούν οι υπάλληλοι των Sprider Stores που έμειναν στο δρόμο όταν κατέρρευσε η επιχείρηση. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ευρωβουλής.

Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής και το Συμβούλιο Υπουργών.
Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (Ε.Τ.Π.), όταν η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores κατέρρευσε.

 

Οι λιανικές πωλήσεις της επιχείρησης, σύμφωνα με το ελληνικό αίτημα, επλήγησαν από την αυξανόμενη ανεργία και τη δραστική μείωση των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα.

Τα 7,29 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης από το Ε.Τ.Π. θα δοθούν για την κατάρτιση των 761 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας. Στη Χίο είκοσι εργαζόμενοι έμειναν εν μια νυκτί στον δρόμο από των κλείσιμο των δυο καταστημάτων spriderπου λειτουργούσαν.

Το Συμβούλιο Υπουργών θα ψηφίσει στις 10 Νοεμβρίου επί των δύο αιτήσεων, ενώ η ολομέλεια του Ε.Κ. αναμένεται να δώσει την τελική έγκρισή της στη δεύτερη σύνοδο του Νοεμβρίου (24 - 27 Νοεμβρίου).

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ