5.8.2024 12:44

Σημαντικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης από το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χίου

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Χίου, σε συνεργασία με διάφορες κοινωνικές δομές του νησιού και με τη στήριξη της Αντιδημάρχου Χίου, κ. Γαλάνη Αναστασίας, πραγματοποίησε πρόσφατα μια σειρά από σημαντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την έμφυλη βία και τις διαθέσιμες κοινωνικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, το Κέντρο διοργάνωσε ενημερωτικές ομιλίες στο Πυργί, τα Νένητα και τον Βροντάδο, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου και τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Οι ομιλίες αυτές επικεντρώθηκαν στην έμφυλη βία και συνοδεύτηκαν από παρουσίαση των κοινωνικών δομών της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Μετά τις ομιλίες, διανεμήθηκε έντυπο υλικό στους παρευρισκόμενους, το οποίο τοποθετήθηκε και σε δημόσιους χώρους, ενισχύοντας έτσι την πρόσβαση στην ενημέρωση.

Επιπλέον, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών υλοποίησε με επιτυχία μια δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με στελέχη του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Αυτή η δράση επικεντρώθηκε σε κεντρικά σημεία του νησιού, όπως τα ταξιδιωτικά γραφεία, το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ, ο Αερολιμένας Χίου και οι χώροι των ξενοδοχείων. Στόχος ήταν να ενημερωθούν οι επισκέπτες και οι κάτοικοι για τις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος Χίου. Τοποθετήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους παραπάνω χώρους, παρέχοντας έτσι πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες για όλους.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Χίου, αποδεικνύοντας τη δέσμευση του στην προστασία και στήριξη όλων των πολιτών και επισκεπτών του νησιού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ