22.1.2014 11:12

«Μαμούθ» διαγραφή ύψους 776.000 ευρώ

«ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ» ΕΙΠΕ Ο ΣΤ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ

Σε έντονο προεκλογικό φόντο με κατηγορίες για προεκλογικά παιχνίδια συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας η εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας να διαγραφούν οριστικά από τους καταλόγους του Δήμου κλήσεις ύψους 776.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε η υπηρεσία πρόκειται για ποσά οφειλών από πρώην καποδιστριακούς Δήμους προς τον Δήμο Χίου ενώ η πλειοψηφία αυτών αποτελεί διπλοεγγραφές και γι’ αυτό κρίθηκε αναγκαία η διαγραφή των συγκεκριμένων χρεών.

Με παρέμβαση που ανάγκασε τη Δημοτική Αρχή να αλλάξει στάση, ο Στ. Μιχαηλίδης έκανε λόγο για πολιτικά και όχι αξιοκρατικά κριτήρια σημειώνοντας ότι αφενός θα έπρεπε να προηγηθεί έλεγχος σε βάθος πριν την ψήφιση της συγκεκριμένης απόφασης αφετέρου ότι δεν είναι δυνατή η διαγραφή χρεών από φυσικά πρόσωπα με την αιτιολογία ότι δεν γίνεται να εισπραχθούν.

«Ναι είμαστε σύμφωνοι στο να διαγραφούν οι διπλοεγγραφές. Όμως εδώ υπάρχουν ονόματα ιδιωτών μέσα που είτε χρωστούν στο Δήμο νερό ή έχουν παρκάρει παράνομα ή πολλά άλλα. Αυτά τα έσοδα δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε χωρίς προηγουμένως να έχουμε ψάξει τι ακριβώς γίνεται. Συμφωνούμε στην εισήγηση με την προϋπόθεση ότι δεν θα γίνουν διαγραφές χρεών στα φυσικά πρόσωπα που οφείλουν στον Δήμο», είπε ο κ. Μιχαηλίδης, αναγκάζονταν την πλειοψηφία να υπερψηφίσει την εισήγησή του. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ