H MEDITERRA ΑΕ και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΙΚΕ παρουσίασαν την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 στο Κέντρο Έρευνας Μαστίχας, τα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου Chios Power Foods. Το έργο αφορά στη μελέτη και αξιολόγηση κόνεων μαστίχας και μανταρινιού Χίου που έχουν επεξεργασθεί με τη μέθοδο της κρυοξήρανσης. Η δράση χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ενίσχυση των Συμφωνητικών Συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέων έρευνας και καινοτομίας».
Στην παρουσίαση παρευρέθησαν οι ομάδες έργου, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής, της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών, της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών και εσπεριδοκαλλιεργητές.
Το παρόν επίσης έδωσαν ο Καπ. Παναγιώτης Ν. Τσάκος, η πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Όμιλου Κάμπου κα Μαρτάκη, 30 φοιτητές του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνιας, στελέχη του Ναυτικού ΛυκείουTeens καθώς και πολύτιμοι συνεργάτες από Ισπανία, Λίβανο και Καναδά.
Στο πλαίσιο του προγράμματος έλαβαν χώρα ξεναγήσεις στους χώρους παραγωγής και συσκευασίας της Mediterra καθώς και παρουσιάσεις για αυτά τα δύο προϊόντα τοπόσημα της Χίου.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.