Ένα ακόμη σημαντικό επίτευγμα εν μέσω δύσκολων συνθηκών, κατάφερε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, ξεπερνώντας σε παραγωγή τους 200 τόνους μαστίχας, με τις εκτιμήσεις του προέδρου της Γιώργου Τούμπου να κάνουν λόγο για 212 τόνους.
Ο ίδιος απέδωσε αυτό το ρεκόρ, στην σημαντική αύξηση της παραγωγής εξαιτίας αύξησης των καλλιεργούμενων εκτάσεων με φύτευση νέων δέντρων, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σε κάθε περίπτωση η Ένωση θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αυξημένη ζήτηση.
Ωστόσο, σε δηλώσεις του, προέταξε την αναγκαιότητα συνέχισης εκπαίδευσης των Μαστιχοπαραγωγών, καθώς μέσα από τη συγκεκριμένη διαδικασία θα διασφαλιστεί και το προϊόν και ο συνεταιρισμός στις αυξημένες απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.