Για να μην παρερμηνευτώ θα θυμίσω πως ο χαρακτηρισμός της Βιβλιοθήκης «Άγιος Αγαπητός» ανήκει στον ίδιο το Σεβασμιώτατο. Απέδωσε με τον τρόπο του το ισχυρό συναίσθημα που δένει έναν ιεράρχη με την επιλογή ζωής να στερηθεί τη χαρά της οικογένειας για να γίνει πνευματικός πατέρας όλων όσων έχουν την ανάγκη του.
Σχεδόν δυο μήνες μετά τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως παρατηρείται και καταγράφεται η πολύ μικρή επισκεψιμότητα και χρηστικότητα του έργου, κάτι το οποίο προβλέπαμε όσοι δεν είμαστε επιρρεπείς στο λιβάνισμα. Κι όταν η επισκεψιμότητα είναι περιορισμένη στην αρχή, μαθηματικά βέβαιο είναι ότι θα στερεύει όσο περνά κι ο χρόνος.
Ο Σεβασμιώτατος, διαπιστώνοντας στην πράξη ότι ο «γιός του» δεν είναι ελκυστικός για το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, επιχειρεί να τον στηρίξει με παράπλευρες ενισχυτικές δράσεις. Για παράδειγμα, συναντά και δίνει την ευλογία του σε σχολεία στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενώ μαθαίνω ότι ζητεί μέρος τον εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ένωση του Βροντάδου να πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του. Σε χώρους, πάντως, μη ενδεδειγμένους για αθρόα προσέλευση κοινού.
Θεμιτές ανθρώπινα οι πρωτοβουλίες, υπάρχουν όμως και λύσεις που θα ενισχύσουν πιο ουσιαστικά τον «υιό» του κ.κ. Μάρκου και κυρίως δεν θα … παραχαράξουν το ρόλο του. Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη είναι, ας μην το λησμονούμε…
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.