22.11.2016 13:51

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο διοργανώνουν την Πέμπτη 24 του Νοέμβρη στις 19.00 στην Πλατεία Βουνακίου, κόμματα που πρόσκεινται κυρίως στην αριστερά, πολίτες και φορείς προσπαθώντας να δείξουν την  αντίθεση τους σε ακραία περιστατικά ωμής βίας και ρατσιστικής συμπεριφοράς που έχουν λάβει χώρα και στο νησί μας.

Παρέμβαση Χίου

Πρόσκληση στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο απευθύνει η "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΧΙΟΥ", σημειώνοντας:  "Ο βαθύς κρατικός μηχανισμός ''νίπτει τα χείρας του'' ,δίνοντας πάσα στους φασίστες να δρουν ασύδοτοι. Εμείς εδώ θα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Tην ευθύνη για αυτή τη κατάσταση τη δημιουργεί ο πόλεμος για το μοίρασμα των αγορών ,των μεταφορών και της ενέργειας. Η Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού-συστημικού μπλοκ. Από κοντά και οι φασίστες να χτυπούν τα θύματα των πολέμων, χτυπώντας συνειδητά το σαμάρι και όχι το γάιδαρο. "

Η ΛΑΕ

Η Λαϊκή Ενότητα συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλώντας τον κόσμο να διαδηλώσει:  "Ενάντια στη διαρκώς κλιμακούμενη φασιστική βία στο νησί με την ανοχή της μνημονιακής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την πλήρη κάλυψη της Αστυνομίας.Στην εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες. Στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που αιματοκύλισαν λαούς και κατέστρεψαν Χώρες".

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέροντας : " Καταδικάζουμε τις δολοφονικές απόπειρες εναντίον προσφύγων και αλληλέγγυων πολιτών. Ζητούμε τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά παρά τη θέλησή τους, ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης, επαίσχυντης και παράνομης κατά το Διεθνές Δίκαιο Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Καταγγέλλουμε στο Χιακό λαό τη δράση της δολοφονικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που δρα εδώ και μήνες στο νησί μας, με τις ευλογίες του Μητροπολίτη και του Αντιπεριφερειάρχη, την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, του Δημάρχου και των εισαγγελικών αρχών και την πρωτοφανή κάλυψη της αστυνομίας, αλλά και τοπικών μέσων ενημέρωσης που συστηματικά αποκρύπτουν, διαστρεβλώνουν ή κατασκευάζουν ειδήσεις."

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ