14.11.2016 10:23

Απορρίπτει την πρόταση Μουζάλα η προσυνεδρίαση της «Πρωτοβουλίας»

• ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΕΜΕΙΝΕ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Σχεδιασμό χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής Χίου θα πρέπει να ετοιμάζει η κυβέρνηση, όσο επιμένει στη σκληρή στάση της μη μετακίνησης προσφύγων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Με νωπούς τους διαλόγους από τη συνεδρίαση του Μεγάρου Μαξίμου ο Μαν. Βουρνούς έθεσε τα νέα δεδομένα σε προσυνεδρίαση της δημοτικής πλειοψηφίας αμέσως μετά τη λιτάνευση των ιερών εικόνων την περασμένη Πέμπτη.

Εκεί έγινε σαφές ότι σχεδόν το σύνολο των δημοτικών συμβούλων εμμένουν στην πιστή τήρηση της γραμμής που καθορίστηκε από την προηγούμενη συνεδρίαση, δηλαδή δεν αποδέχεται κανένα νέο hotspot στο νησί. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος περίπου 15 σύμβουλοι, που ζήτησαν από το δήμαρχο να ασκηθούν πιέσεις άμεσης αποσυμφόρησης του νησιού και να απορριφθεί η κυβερνητική προσπάθεια αναζήτησης συνενόχου στη δημοτική αρχή.

Το σύνολο των συμβούλων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Δήμου μετέφεραν επακριβώς και με επιμονή τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που η στάση των υπολοίπων εκπροσώπων της Χίου κρίθηκε ως διφορούμενη. Τόνισαν ότι εκείνο που προέχει είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η Σούδα και ότι η φερεγγυότητα της κυβέρνησης θα αποκατασταθεί μόνο αν δουν να υλοποιείται με ταχείς ρυθμούς η ενίσχυση των υπηρεσιών ασύλου.

Η ένταση

Ερωτηματικό παραμένει με ποια μορφή θα επανέλθει το θέμα στο Συμβούλιο. Πρόθεση του Μαν. Βουρνού είναι να ενημερωθεί το Σώμα για τις κυβερνητικές προθέσεις και να τεθεί η πρόταση σε ψηφοφορία. Το ενδεχόμενο αυτό δημιούργησε κατά τη διάρκεια της προσυνεδρίασης μια μικρή προστριβή με τον Απ. Τζιώτη, ο οποίος σε υψηλούς τόνους αντέδρασε, θεωρώντας ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πρόσφατα αποφανθεί, με ευρεία πλειοψηφία, και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να θέσει υπό δοκιμασία την πρόσφατη απόφαση του.

Προς το παρόν πάντως το θέμα δεν έχει αναγραφεί στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η τοποθέτηση με τη μορφή ενημέρωσης εκ μέρους του δημάρχου, ιδίως αν ερωτηθεί από τις δημοτικές παρατάξεις. Με την πιθανότητα να τεθεί εκ νέου στην κρίση του Σώματος επίσης να μην αποκλείεται. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ