7.11.2016 14:57

Επαναφέρει στο προσκήνιο τη νομιμοποίηση του Ρουκετοπόλεμου

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΝΟΤΗΣ ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΙΜΟΥ

Το ζήτημα της νομιμοποίησης του Ρουκετοπόλεμου καθώς και της θεσμικής θωράκισης του εθίμου επαναφέρει στο προσκήνιο ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης, μετά τη συνάντηση που είχε με το σωματείο «Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων».

Σε ερώτησή του προς τον Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής ανασυγκρότησης υπενθυμίζει στην Κυβέρνηση ότι τον περασμένο Ιούνιο ανέλαβε πρωτοβουλία για τη νομιμοποίηση του εθίμου η οποία έγινε αρχικά δεκτή και ενσωματώθηκε σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

«Ωστόσο ο Υπουργός Οικονομίας αιφνιδιαστικά την απέσυρε στην Ολομέλεια δεσμευόμενος ότι η κυβέρνηση θα φέρει δική της νομοθετική ρύθμιση. Έκτοτε έχουν περάσει τέσσερεις μήνες χωρίς όμως να έχει αναληφθεί κάποια σχετική πρωτοβουλία. Η συγκεκριμένη δέσμευση φαίνεται ότι έχει παραπεμφθεί στις καλένδες», αναφέρει ο κ. Μητράκης, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι για να δοθεί επαρκής χρόνος προετοιμασίας στους αρμόδιους φορείς και τους επαγγελματίες του Τουρισμού απαιτείται εντός του τρέχοντος έτους να προωθηθεί η απαιτούμενη τροπολογία και να εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις που θα ρυθμίζουν τη σύσταση του αρμόδιου φορέα, τους κανόνες ασφαλείας κ.τ.λ..

Στη ερώτησή του ζητά να μάθει εάν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει νομοθετικά το σχετικό ζήτημα και να νομιμοποιήσει το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, καθώς για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η καθυστέρηση.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ