18.11.2016 20:40

Επίσκεψη κοροϊδία

• ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Ο Γ. ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Ήρθε (σήμερα τελικά), είδε και απέρχεται εντός ολίγου ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, δίχως να κομίζει καμία απολύτως πρόταση άμεσου αποτελέσματος. Σαν σε κασέτα ο κ. Γ. Μπαλάφας επιχείρησε ανεπιτυχώς να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο να αποδεχτεί τις κυβερνητικές προτάσεις για ΧΑΔΑ και Μερσινίδι. Το μόνο που επιτυγχάνει κάθε κυβερνητική απόπειρα, βέβαια, είναι να σηκώνει ακόμα μεγαλύτερο κύμα αντιδράσεων κάθε φορά που επαναλαμβάνεται.

Ο κ. Μπαλάφας απέφυγε συστηματικά να απαντήσει στα ερωτήματα των συμβούλων σε ποιο σημείο της Συμφωνίας αναφέρεται ότι οι πρόσφυγες πρέπει να παραμείνουν στη Χίο, επαναλαμβάνοντας πως θα στείλει τα έγγραφα, τα έχει ο κ. Μουζάλας!

«Δεν μπορώ να σβήσω τις καχυποψίες σας, ούτε εγώ, ούτε ο Μουζάλας. Διατηρήστε την καχυποψία αλλά να βρούμε λύση», άκουσαν εμβρόντητοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

«Για να γλιτώσουμε από την κατάσταση της Σούδας δεχθείτε να ξεκινήσουν αύριο τα έργα στο ΧΑΔΑ», επέμεινε ο υφυπουργός. «Πρέπει να βρούμε κι ένα χώρο για παραβατικούς. Δέχομαι ότι έγιναν λάθη και καθυστερήσεις. Εκείνο που δεν δέχομαι είναι ότι είμαστε μειοδότες και ανάλγητοι».

«Όλα αυτά είναι υπό συζήτηση σε βάθος χρόνου. Δεν μας δίνετε απάντηση για το σήμερα της Σούδας», εστίασε στην ανάγκη άμεσης λύσης ο δήμαρχος Μαν. Βουρνούς. «Αν μας δώσετε αύριο το πράσινο φως, σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει πρόβλημα», επαναλάμβανε ο κ. Μπαλάφας. «Με πέτρες και βεγγαλικά δεν γίνονται προτάσεις», κατέληξε ο κ. Βουρνούς, με τον υπουργό να αναχωρεί για δηλώσεις … στο αεροδρόμιο. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ