14.11.2016 10:28

Γιατί γελούν και χαίρονται Λαγός και Κασιδιάρης;

Ξέρει η πάπια που ειν’ η λίμνη, σχολίαζε ο ηλεκτρονικός «π» την αναγγελία της είδησης εφόδου των … ειδικών δυνάμεων της Χρυσής Αυγής στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το πρόσφορο έδαφος για να καρποφορήσουν οι ακραίες απόψεις της για το προσφυγικό καλλιεργείται εδώ και μήνες στα νησιά μας. Κάποιοι, άστοχα, επιμένουν να τρομοκρατούν, παρουσιάζοντας μια εικόνα εκφασισμού της τοπικής κοινωνίας. Συμβάλλουν κι εκείνοι, άθελα τους, στη μετατροπή των νησιών σε πεδίο δόξης λαμπρό για τις απόψεις Λαγού και Κασιδιάρη.

Ποια είναι, ωστόσο, η πραγματική αιτία που κάνει τη Χρυσή Αυγή να γελά και να χαίρεται για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας; Η αδυναμία των κομμάτων εξουσίας να διαβλέψουν τους κινδύνους μετατροπής των νησιών σε τόπους προσφυγικής απομόνωσης και επομένως βίαιης αλλαγής της σύνθεσης του σημερινού πληθυσμού τους.

Όσο η κοινωνία παρακολουθεί ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. να ευνοούν και να μην εμποδίζουν την απόφαση καταδίκης των νησιών – υποδοχέων του προσφυγικού ρεύματος, τόσο πιο πρόθυμη γίνεται να τεντώσει το αυτί της σε φωνούλες, ακραίες μεν, κατηγορηματικά αντίθετες με τα διαδραματιζόμενα δε.

Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται, στις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, ο Χιώτης και η Χιώτισσα θα ψηφίσουν για πρώτη φορά και με τοπικό κριτήριο. Μέχρι σήμερα καθοδηγούσε την ψήφο τους η κατάσταση της τσέπης τους και το πολιτικά διαμορφωμένο περιβάλλον πανελλήνια. Αυτή τη φορά υπάρχει ολοκάθαρα ζήτημα τοπικής επιβίωσης. Ας δούμε γιατί. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ