21.11.2016 10:17

Γραπτές αποδείξεις ζήτησε από Μουζάλα κι ο Δεσπότης

«Ο Μουζάλας μου είπε να μη με ενδιαφέρει πόσο θα μείνουν οι μετανάστες» δήλωσε ο Μητροπολίτης Μάρκος

Το βαρύ κλίμα δυσπιστίας της κυβέρνησης στους χειρισμούς της για το προσφυγικό έφτασε μέχρι και στον Σεβασμιώτατο Χίου. Στις συνεχείς εκκλήσεις του Γ. Μουζάλα να μεσολαβήσει να αποσυρθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί από την Ιερά Μονή Μερσινιδίου για τη δημιουργία κέντρου κράτησης παραβατικών μεταναστών, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρχών του νησιού.

«Παρακαλώ να μου κατατεθεί γραπτώς», ήταν η απάντηση του κ.κ. Μάρκου, ενδεικτική της έντονης δυσπιστίας ακόμα και του θρησκευτικού ποιμένα του νησιού στους υπουργικούς ισχυρισμούς. Κάτι που, φυσικά, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Ούτε πρόκειται.

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια της Πέμπτης ο Μητροπολίτης μίλησε στο «Πρώτο Θέμα» λέγοντας ότι χάνεται σταδιακά ο έλεγχος.

«Να το ξεκαθαρίσουμε. Παρόμοια γεγονότα με αυτά που συνέβησαν την Πέμπτη το βράδυ έχουν ξανασυμβεί κατά διαστήματα. Οι Χιώτες και η Εκκλησία του νησιού έχουν ενεργά και ανιδιοτελώς συμπαρασταθεί από την πρώτη στιγμή σε αυτούς τους ανθρώπους, όμως δεν γίνεται να μείνουν για πάντα στο νησί. Πολύ περισσότερο όταν με πράξεις βίας και ανομίας γίνεται κατάχρηση της φιλοξενίας μας». Ο μητροπολίτης Μάρκος μίλησε και για την πολύ δύσκολη σχέση και συνεννόηση που υπάρχει με τον κ. Μουζάλα. «Τον ρώτησα για πόσο ακόμα διάστημα θα παραμείνουν οι μετανάστες στη Χίο και η απάντησή του ήταν αόριστη. Μου είπε πως αυτό δεν πρέπει να με ενδιαφέρει», αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Νέα συνδρομή στον έντυπο «π» - Κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ